avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Åtte ekstra spennende SMB-aksjer

Highlighted
Moderator

Åtte ekstra spennende SMB-aksjer

smb_IN.PNGDNBs årlige konferanse for små- og mellomstore børsnoterte selskaper ble arrangert i dag og analyseteamet til DNB Markets er ute med en ny SMB-rapport. Hva mener du er de mest spennende SMB-aksjene? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under.

 

Går vi mot en periode der de små- og mellomstore selskapene på børsen vil gjøre det bedre enn markedet? Og hva er viktig når du investerer i SMB-aksjer?

 

DNBs årlige konferanse for små- og mellomstore børsnoterte selskaper ble arrangert i dag. Mer enn 40 svenske og norske børsnoterte selskaper presenterte seg for 350 investorer. 

 

Klikk her for å laste ned selskapenes presentasjoner

 

Ny SMB-rapport fra DNB Markets

DNB Markets har i dag sendt ut en rapport hvor vi går gjennom den nordiske SMB-sektoren, inkludert hvilke åtte selskap vi mener har de beste kursutsiktene i tiden fremover; Actic Group, Ahlsell, Axactor, Hexagon Composites, Nordic Semiconductor, NRC Group, Oncopeptides og Scandic Hotels.

 

Hva mener du er de mest spennende SMB-aksjene? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under.

 

Logg inn aksjehandelsløsningen i nettbanken for å lese hele rapporten.

 

DNB Markets følger nesten 120 aksjer innen den nordiske sektoren for små- og mellomstore selskaper. Dette utgjør ~50% av antall aksjer, men samtidig kun ~10% av samlet markedsverdi dekket.

 

Mens sektoren i Sverige har vist en positiv utvikling og gjort det betydelig bedre enn sektoren for de større selskapene de siste fem årene er utviklingen helt motsatt i det norske markedet.

 

Gjennom de siste tolv årene er det kun i 2013 OSESX-indeksen har vist en høyere avkastning enn OBX-indeksen. Så langt i år har imidlertid OSESX vist en avkastning marginalt foran eller på linje med OBX og OSEBX. Mønsteret sett i tidligere perioder, både på 1990-tallet og i 2003-2006, viste at i en oppgangsperiode kommer løftet for mindre selskap senere enn for større selskap. Til gjengjeld kan oppgangen være høyere.

 

Utfordringen for investorene blir å finne tidspunktet for når denne endringen i markedet kommer. Fire år med svak avkastning kombinert med fortsatt positiv utvikling i global og regional økonomi, samt et høyere nivå på verdsettelsen av de større selskapene, gjør at vi mener at dette tidspunktet kan være i ferd med å bli passert.

 

Avkastningen det siste året for de 125 selskapene som inngår i OSESX-indeksen tilsier imidlertid ytterligere en utfordring. Kun ~12% av selskapene har gitt en avkastning det siste året på linje med indeks +/-5%-poeng, mens ~33% har gjort det bedre og ~50% har gjort det svakere.

 

Med begrenset mulighet til å skaffe seg full indekseksponering illustrerer dette etter vårt syn behovet for å identifisere de «riktige» enkeltselskapene og samtidig unngå feilinvesteringene.

Skrevet/publisert av Marius - Jobber i DNB Markets