avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Børsgruppen Aktie i Aksje-NM 2018

Senior bidragsyter

Børsgruppen Aktie i Aksje-NM 2018

Hei Investment Network, og velkommen til tråden vår om Aksje-NM. 

 

Fra 1. mars og frem til 23. mars kommer vi til å skrive litt innlegg om utviklingen vår i konkurransen og begrunne litt av aktiviteten på handelsfronten. Det kommer dog til å være en god del aktivitet så hver enkelt handel vil ikke kommenteres. Det er jo som dere vet kun 23 dager på å få mest mulig avkastning, så vi har da besluttet å gå for et høyt aktivitetsnivå. 

 

Her er brukeren vår: https://bors.e24.no/game/#/users/121834

Vi har også opprettet en ”gruppe” for alle studenter ved Handelshøyskolen BI Oslo, der vinneren får en liten premie av Børsgruppen Aktie. Dersom du ønsker å delta i denne send oss en melding på facebook: https://www.facebook.com/borsgruppenbi/

 

Teamet vårt: 

Vi har plukket ut de 14 mest investeringsinteresserte, risikoperverse og ivrige medlemmene i gruppen som håper på en måned med masse nyheter, høy volatilitet og forhåpentligvis store grønne tall. Det er også verdt å nevne med en gang at investeringene som kondukteres av oss på Aksje-NM ikke er en strategi vi bruker med ekte penger, og burde heller ikke anses som investeringstips av noen. Her er et bilde av guttene i styret på spasertur.

 

DSC_4692 (1).jpg

 

Høyt volum: 

Vi kommer til å styre så langt unna illikvide aksjer som mulig, da det her vil være fare for at en andel av kapitalen vår blir låst fast i et selskap. (For store handler blokkeres i konkurransen dersom volumet har vært for lavt over en periode).

 

Day-trading med teknisk analyse: 

Som nevnt over kommer vi til å gå for svingninger, dette involverer intradagshandler når vi har tid. For disse handlene kommer vi til å benytte teknisk analyse som utgangspunkt. Målet vil være å bruke enkle tekniske indikatorer som Moving Average og Relative Strength Index samt andre kjente metoder for å kunne bestemme inngangspunkt og salgspunkt ved trendutviklingene vi ser.

 

 

Event-basert og risiko-basert:

 Vi kommer også til å ta kortsiktige posisjoner som ikke er intradag, disse handlene kommer hovedsakelig til å være event-basert. Dette vil si at vi kjøper i forkant av en melding fra selskapet (enten om vi spekulerer i at den kan komme, eller kvartalsrapport o.l). Dersom det ikke er ventet melding fra selskapet, kommer vi til å handle ut ifra hvor volatilt et selskap er, vi er da ute etter de mest volatile (og risikofylte) selskapene, altså høyt standardavvik. Vi har satt sammen en "watchlist" med selskaper vi kommer til å følge tett under konkurransen, og dere kommer nok til å se litt handler i noen av disse. 

 

SNADDER TIL AKSJE-NM (KUN AKSJE-NM)

Oslo Børs

 • Archer (ARCHER)
 • Avocet Mining (AVM)
 • Borr Drilling (BDRILL)
 • BW Offshore (BWO)
 • Element (ELE)
 • DNO (DNO)
 • Funcom (FUNCOM)
 • Gaming Innovation Group (GIG)
 • Golden Ocean Group (GOGL)
 • Havila Shipping (HAVI)
 • Hiddn Solutions (HIDDN)
 • InterOil Exploration and Production (IOX)
 • I.M. Skaugen (IMSK)
 • NEL (NEL)
 • Nordic Nanovector (NANO)
 • Norwegian Air Shuttle (NAS)
 • Oceanteam (OTS)
 • Polarcus (PLCS)
 • Prosafe (PRS)
 • Seadrill (SDRL)
 • Thin Film Electronics (THIN)
 • OBX Derivat Bear(OBXEXDBEAR)

 

Oslo Axess

 • African Petroleum Corporation (APCL)
 • Hugo Games (HUGO)
 • Hunter Group (HUNT)
 • Nordic Mining (NOM)
 • North Energy (NORTH)
 • Northern Drilling (NODL)
 • PCI Biotech Holding (PCIB)
 • Scanship Holding (SSHIP)

 

 

Et brotip til nybegynnere, styr unna stor spread: 

Vi kommer også til å styre unna selskaper med stor spread i kjøp og salgskursen. Et eksempel på dette er en tabbe vi gjorde i fjor, da vi kun så på standardavviket i et selskap (solon eiendom), og tok en bet på 14øre per aksje (før aksjespleisen). Vi ble da sittende fast i selskapet halve konkurransen fordi vi var slurvete nok til å ikke innse at den kun ville ligge og vake på en salgskurs på 0,12-0,13 (Altså et tap på mellom 7%-14%). Dette var da et tap vi ikke kunne tåle hvis vi skulle vinne konkurransen, og besluttet å bli sittende i selskapet med håp om at siste ekte handel i Solon under konkurransen skulle komme på kjøpspris rundet til 14 øre. Vi vant ikke.  

 

Korreksjon:

Som dere så i snadderlisten over har vi lagt til OBX Derivat Bear, dette er et instrument vi kommer til å ha på standby til enhver tid. Derivatet har en dobbel invers utvikling av OBX. Det vil si at hvis OBX stiger med 1% vil instrumentet falle med 2%, og visa versa. Det har vært litt uroligheter i markedene de siste ukene som også kan sees på VIX-indeksen sitt aggressive byks (den har falt litt tilbake nå). Det kom altså en liten korreksjon i starten av februar. Vår overordnede vurdering av markedet er at det er like sannsynlig som usannsynlig at det vil komme en ny og større korreksjon. 


Vinn eller forsvinn:

Som dere sikkert har fått med dere, tar vi høy risiko i konkurransen, da det er fiktive penger som investeres. Vår investeringsfilosofi er i år som tidligere år "vinn eller forsvinn", og vi kommer til å gå all-in. Porteføljen kommer hovedsakelig til å bestå av 4-5 instrumenter med ca 20-25%vekt. 

 

Her er et par inspirasjonelle quotes fra de mer filosofiske medlemmene av teamet ift. Aksje-NM:

 • "For å vinne Aksje-NM trenger man litt flaks, men mest å vite hvilke aksjer man kan ha flaks i"
 • "Indikasjonen på om man har gjort det bra i Aksje-NM er at man enten ender helt på topp, eller helt på bunn i konkurransen. Er du midt på treet har du investert feil"

Noe dere alle helt sikkert kommer til å høre av noen dere kjenner i løpet av konkurransen:

 • ”Tenk hvor rik jeg hadde vært hvis det var ekte penger da”

 Mvh, Børsgruppen på BI Oslo

 

 

 

 

 

 

 

 


Børsgruppen Aktie - Blogger fra Aksje-NM
2 SVAR 2
Senior bidragsyter

Liten oppdatering etter 4 handelsdager

4 handelsdager har gått, og det har vært et interessant marked i begynnelsen av konkurransen. 


Turbulent start

Vi var veldig ivrige på avtrekkeren til å begynne med og investerte all kapitalen ved startskuddet kl 09:00 forrige tosdag. Dette var litt for tidlig da markedet falt betraktelig på torsdag og fredag. Som lovet satt vi også pengene i det vi anså som mest risikofylt og volatilt. Vi endte dermed med en negativ avkasting på 7,5% etter to handelsdager. 


Innhenting

Vi har nå hentet oss litt tilbake og snuser på -5%. Vi anser det fortsatt ikke som kritisk, da bevegelser som dette er veldig vanlig i Aksje-NM, men det er fortsatt ikke gunstig. De siste par  dagene har vi tatt en litt mer teknisk approach, og det har fungert i vår favør foreløpig. Fra bunnen vår på 92 500 i verdi har vi nå en kontoverdi på 94 500, en oppgang på 2,16% på to dager der indeksen også har vært positiv. 

Vinnere og Tapere

Vår store taperaksje er definitivt Polarcus, som har stått for nesten 4% av tapet vårt. Vi har også tapt en del på en dårlig timing i REC Silicon.  Vi står fortsatt ved vår strategi ved å hovedakelig investere i offshoreog oljeservice. Vi anser dette som den mest aktuelle sektoren de neste 19 dagene. Tanken bak er at dersom det kommer nyheter fra børsselskapene i nærmeste fremtid er det kontraktutdeling og innsidekjøp. De mest sannsynlige eksterne nyhetene som kan være kursdrivende for oljeservice er nye kursmål og flere anbefalinger fra analytikere innen sektoren. Høy oljepris, mer cashbeholdning for de større oljeselskapene vil være bakgrunnen i disse.  Våre to vinnere foreløpig er DOF og IM Skaugen med henholdsvis avkasting på 1500kr og 500kr.

 

Daytrades

Vi kommer også til å fortsette å hente ut små gevinster i raske handler. Senest i stad tok vi en meget kortsiktig posisjon i Funcom for å hente gevinst på opptrend, vi kommer til å selge oss ut dersom vi får en gevinst på rundt 2% i denne posisjonen. Øverst på watchlisten per nå er IM Skaugen. Dette er et selskap vi tror blir aktuell for større svingninger på kort sikt. 

 

Hvem banker oss?

I den interne BI-ligaen ligger vi  ikke på sisteplass, men ganske langt nede, jentelaget vårt slår oss også etter de første dagene i konkurransen. Vi har vedlagt et bilde av topp 10 i ligaen vår. Det er verdt å nevne at det var lurt å ikke investere de første par dagene i konkurransen, og de som enda ikke har investert noe i konkurransen liger i det øvre sjiktet av konkurransen. Dermed er det ikke for sent å bli med, det er faktisk mer gunstig å bli med i konkurransen nå enn det var når den startet.

Skjermbilde 2018-03-07 kl. 11.48.00.png

 


Mvh, Børsgruppen Aktie


Børsgruppen Aktie - Blogger fra Aksje-NM
Senior bidragsyter

"Tenk hvis det var ekte penger?!"

5 DAGER IGJEN

 

Vi står nå foran en ganske så spennende utfordring, utfordringen nå, som den har vært hele konkurransen er selvfølgelig å vinne. Den eneste forskjellen fra nå og begynnelsen av konkurransen er at vi er en god del dårligere stilt, med kun en uke å oppnå det på. 

 

For å sette det litt i perspektiv: Fra vår totalverdi på 89.000 og opp til førsteplassen i konkurransen på 118.000 trenger vi da en avkastning på 32,58%, i løpet av 5 handelsdager. Det ville da vært ganske sensasjonelt i Aksje-NMs historie, og er nok ganske ambisiøst. Men frykt ikke, Aksje-NM er full av svingninger, og comebacks skjer, det hender at de med best avkastning faller en god del tilbake, og at de på bunn henter seg opp. En gjenopplevelse fra fjorårets konkurranse ville vært bra, det kan dere lese om gjennom denne linken

 

Hvordan kan vi klare det?

 

 

Den eneste måten å klare det er vel ved å skyte en skikkelig gullfugl. I vår portefølje for øyeblikket har vi noen potensielle gullfugler. Målet er å sitte i selskaper med potensiale for å bykse betraktelig. Et av disse selskapene er Prosafe. Et selskap som har merket en nedgang i oljeprisen veldig godt, og falt en god del tilbake fra sin storhetstid før 2014.

 

Bakgrunnen for kjøpet er enkelt og greit en melding fra selskapet som informerte markedet om at selskapet vant rettsaken deres mot Westcon. Utfallet ble at Westcon må betale PRS 344mnok i tillegg til 10.6mnok i saksomkostninger. Dette er da en substansiell sum relativt til PRS sin markedsverdi som var om lag 1mrd kroner da meldingen kom. Vi har derimot ikke tjent penger på handelen enda, noe som er en indikasjon på risikoen ved å kjøpe direkte etter nyheter, i tillegg til at det alltid gjelder å gjøre grundige analyser ved å kjøpe aksjer. Men det har man ikke i Aksje-NM, da gjelder det med kort gevinst. Vi har ikke tatt mye annet enn meldingen i betraktning, og ikke gått i dybden av saken, men bakgrunnen vår ved å holde aksjen er at det er store svingninger etter en slik nyhet, og flere nyheter kan følge. Det vi håper mest på er en melding fra Westcon om at de ikke vil anke saken, noe som ville vært meget kursdrivende for prosafe. Vi ser to grunner til at aksjeprisen ikke har økt mer, den ene er at markedet allerede hadde priset inn at rettsaken skulle gå i PRS sin favør. Den andre er at markedet forventer en lang prossess med anker o.l i saken. 

 

Vi trenger en rakett, helst intradag

 

Dere fikk kanskje med dere at et av selskapene vi nevnte i forrige innlegg hadde et byks på 50% ila minutter. Så det er ikke umulig. Det er også alltid kjipt å ikke bli med på et rally av den kaliberen. 

 

Et par andre selskaper vi har i porteføljen er SDRL og HIDDN. Førstnevnte er på randen av konkurs, som nettopp er grunnen til at vi kjøpte det. Det kom nylig en melding om at usikrede kreditorer i SDRL har kommet til enighet om en finansiell restrukturering. Vårt håp er at det kommer en melding om at selskapet trekkes ut av konkursforhandlinger og åpner for videre drift.

 

HIDDN kom nylig med en melding om at selskapet har inngått et samarbeid med Fujitsu, selskapet har vært i forhandlinger med Fujitsu lenge, uten å melde at avtalen har gått gjennom. Dette er stort for HIDDN, og markedet reagerte umiddelbart ved å sende aksjen opp 30%, men bare et par dager etter nyheten handles aksjen på lavere nivåer enn før nyheten kom (2kr). Bakgrunnen for kjøpet her er rett og slett at vi tror markedet feilberegner verdien av HIDDN, og håper at investorer skjønner det i løpet av de neste 5 dagene. PS: HIDDN er som regel veldig illikvid med stor spread, så vi bryter vår egen regel litt her. 

 

Status i BI-ligaen:

 

Noe vi anser som ganske ironisk er at mange av gutta som er med på laget faktisk gjør det mye bedre privat enn det vi klarer å få til på børsgruppen sin bruker. Av topp 10 i BI-ligaen forrige uke er 5 av dem på laget vårt, og på den positive siden hadde jentelaget vårt en litt bedre uke.

 

Skjermbilde 2018-03-18 kl. 18.12.45.png

 

Hva gjør vi de neste 5 dagene?

Vi holder fast ved vår strategi, nemlig høy risiko. Noe vi har gjort feil i konkurransen er å være litt for ivrige på handlene, og tapt mye på utålmodighet, spread og . Vi har også solgt en del aksjer med tap, som i etterkant har hentet seg inn igjen, som rec, plcs og imsk. Denne uken kommer vi til å sitte litt lenger med de posisjonene vi har, og på onsdag vil vi ta en vurdering om hva strategien vil være de siste to dagene.


Vi vil også holde oss innenfor oljeservice, som tidligere guidet, men ser også på mulighetene om å allokere 1/4 av midlene i et biotek-selskap dersom vi lukter volatilitet de neste dagene.

Mvh, Børsgruppen Aktie


Børsgruppen Aktie - Blogger fra Aksje-NM