avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Medvind for norske aksjer i september

Moderator

Medvind for norske aksjer i september

osebx sept ny.pngHovedindeksen ved Oslo Børs steg 3,8% i september.

 

 

Høststormene har herjet både langs kysten og i fjellet den siste måneden. I det norske aksjemarkedet har det derimot vært få tegn til uro og «medvind» er en langt bedre beskrivelse av bevegelsene. Godt hjulpet av en høyere oljepris steg hovedindeksen ved Oslo Børs til nye rekordnivåer og endte opp 3,8 prosent i september.

 

september_Assetreturns.pngBildet viser avkastningen for ulike aktivaklasser i september 2018.

 

Equinor, Aker BP, Telenor og Hydro var blant aksjene som bidro mest til oppgangen, mens Norwegian Finans, Nordic Semiconductor og Storebrand trakk i motsatt retning. De mest handlede aksjene via nett- og mobilbanken til DNB i september var Element, Equinor, Norsk Hydro, NEL og IDEX.

 

mesthandlede_september.JPGOversikten viser de mest handlede aksjene via aksjehandelstjenesten i nett- og mobilbanken til DNB i september 2018 (Basert på antall transaksjoner, kjøp og salg)

Momentet i det norske aksjemarkedet er positivt. Samtidig minner vi om at OSEBX er priset betydelig over sitt historiske gjennomsnitt, og mener uroen rundt det italienske budsjettet er en påminnelse om at man som investor bør være ekstra aktsom i denne delen av sykelen. Rentenivåene og inflasjonen er fremdeles blant indikatorene vi følger ekstra nøye med på. I det korte bildet ser vi frem mot Q3-rapporteringen. Denne starter for alvor fra midten av oktober. Samlet sett opprettholder analyseteamet til DNB Markets en nøytralanbefaling på aksjemarkedet.  

 

ytd_ose_equities.JPGVenstre figur: Ingen andre børser har bedre avkastning enn Oslo Børs (OSEBX) hittil i år. Energi og sjømat forklarer mesteparten av meravkastningen. Høyre figuer viser avkastningen til OSEBX relativt til SP 500 og MSCI Europe fra mai 2008 målt i USD.

 

Bli med på markedsoppdatering

Torsdag 4. oktober klokken 12:00 inviterer vi til en direktesendt markedsoppdatering med aksjestrateg Paul Harper og undertegnede. Du deltar via egen PC og kan stille spørsmål underveis. Send en mail til tvtips@dnb.no dersom du ønsker å delta.

 

webinar_pc.JPGDNB Markets inviterer til en direktesendt markedsoppdatering med Paul Harper torsdag 4. oktober kl. 12:00. Du følger oppdateringen fra egen PC.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet/publisert av Marius - Jobber i DNB Markets