avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Rekordaktivitet i Norwegian-aksjen

Moderator

Rekordaktivitet i Norwegian-aksjen

nas_fly.jpgNorwegian tok av på børsen i går (torsdag 12. april) og blant aksjehandelskundene til DNB var det rekordhøy aktivitet i aksjen. Foto: Norwegian

Torsdag denne uken ble det kjent at IAG, som blant annet eier British Airways, har kjøpt 4,61 prosent av aksjene i Norwegian Air Shuttle. Videre sendte IAG ut en pressemelding der de blant annet skrev at de vil vurdere muligheten for et fullt bud på Norwegian. Reaksjonen lot ikke vente på seg, aksjekursen steg kraftig og endte tilslutt opp 47 prosent til 264 kroner.

 

 

Dette bidro til rekordhøy aktivitet blant DNBs aksjehandelskunder*. Hele 35 prosent av kundene som handlet via nett- og mobilbanken til DNB i går, kjøpte eller solgte Norwegian-aksjen. Målt i antall handler var også aktiviteten stor. 31 prosent av alle handlene DNB-kundene gjorde i går, i norske aksjer, var i Norwegian. Dette er blant de høyeste aktivitetsnivåene vi har registrert i et enkelt papir, i løpet av en handledag, siden finanskrisen.

*Privatpersoner som handler via aksjehandelstjenesten i nett- og mobilbanken

 

Hva nå?
Analyseteamet til DNB Markets sendte ut følgende kommentar i morgenrapporten i dag:

 

"I Norwegian har vi som følge av den finansielle og operasjonelle risikoen i selskapet hatt en salgsanbefaling på aksjen med et kursmål på NOK 140 pr aksje. Den videre kursutviklingen etter gårsdagens nyheter er svært usikker, men vi har utfordringer med å se en eventuell budgiver strekke seg betydelig over gårsdagens sluttkurs på NOK 260 pr aksje. Selv om inntreden av IAG vil kunne lokke flere interessenter til å vurdere et oppkjøp er det ikke alle aktørene i bransjen som er like positive til selskapets langdistansesatsing, netto gjeld utgjør rundt NOK 21 mrd og leasingsforpliktelsene fremover er også betydelige. En eventuell prosess vil også kunne ta tid dersom IAG i første rekke ser på aksjekjøpet som en tidlig strategisk posisjonering for å kunne påvirke en transaksjon som vil kunne involvere flere konkurrerende virksomheter".

 

Ønsker du mer informasjon fra analyseteamet om Norwegian oppfordrer vi til å følge med på analysesidene i aksjehandelsløsningen i nett- og mobilbanken.

 

 

Skrevet/publisert av Marius - Jobber i DNB Markets