avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Rekordvarmt på børsen

Moderator

Rekordvarmt på børsen

solbriller_730_328.jpgTil tross for rekordnivåer og et videre løft for oljerelaterte aksjer opprettholder analyseteamet til DNB Markets en nøytralanbefaling på aksjemarkedet.

Akkurat som mai har vært rekordvarm flere steder i landet, nådde børsen nye høyder i måneden som gikk. Riktignok tiltok svingningene i markedet mot slutten av mai, drevet av bekymringer rundt Italia og eurosamarbeidet. Likevel var den sterke utviklingen de tre første ukene av måneden nok til at hovedindeksen ved Oslo Børs steg 1,8 prosent.

 

Børsen fortsetter å nyte godt av den uvanlige kombinasjonen av en svakere krone og stigende oljepris. Den brede energiindeksen (OSLENX) steg 6,9 prosent. I tillegg var Tomra og Hydro blant aksjene som bidro til maioppgangen. Sjømat, som har gjort det meget bra de tre foregående månedene, gjorde det dårligere enn markedet. Det er også verdt å merke seg at de fremvoksende markedene har vært under press.

asset_values_mai_2018.pngFiguren viser utviklingen til ulike aktivaklasser i mai 2018

 

 

Til tross for rekordnivåer og et videre løft for oljerelaterte aksjer, opprettholder analyseteamet til DNB Markets en nøytralanbefaling på aksjemarkedet. Rentenivåene og inflasjonen er fremdeles blant indikatorene vi følger ekstra nøye med på.

 

Jeg benytter anledningen til å ønske alle våre lesere en riktig god helg!

Skrevet/publisert av Marius - Jobber i DNB Markets