avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Slår nyttårseffekten til i år igjen?

Moderator

Slår nyttårseffekten til i år igjen?

Fenomenet Nyttårseffekten (eller januareffekten som det også kalles) refererer til den positive utviklingen vi ofte ser i aksjemarkedet rundt nyttår.


I følge analyseteamet til DNB Markets er utviklingen historisk sett sterkest fra midten av desember og frem til den femte børsdagen i januar. Faktisk har hele 15 av de siste 17 årene gitt positiv avkastning i perioden for hovedindeksen på Oslo Børs (OSEBX).


Analyseteamet til DNB Markets lager hvert år en «nyttårsportefølje» med OSEBX-aksjer. Porteføljen har gjort det bedre enn markedet 16 av de siste 17 årene.


Årsaken til at vi lager en egen portefølje med OSEBX-aksjer er at disse som oftest er mer likvide enn hvis vi hadde benyttet samtlige av aksjene på Oslo Børs.


Tror du nyttårseffekten slår til i år? Del din mening i kommentarfeltet.

nyttårsporteføljen_historikk.pngVil nyttårseffekten slå til i år igjen?

 

OBS!
Historisk har brorparten av avkastningen til OSEBX kommet i løpet av årets fire første måneder og de siste seks ukene av året.


I år har mesteparten av avkastningen derimot kommet i perioden som historisk har den svakeste utviklingen.

 

- Dersom dette unormale sesongmønsteret fortsetter kan det bety begrenset avkastning for de som velger å følge nyttårseffekt-strategien, understreker aksjestrateg Paul Harper i analyseteamet til DNB Markets.


Rapporten og årets «nyttårsportefølje» er tilgjengelig på innloggede sider i DNBs aksjehandelsløsning i nett- og mobilbanken.

Skrevet/publisert av Marius - Jobber i DNB Markets