avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Aksje- og rentefall preget uken

Community Manager
Community Manager

Forrige uke ble avsluttet med nok en svak dag på børsene. Amerikanske S&P500 falt 1,7% fra torsdag til fredag og var dermed ned 3,9% fra fredagen før. Med en nedgang på nesten 9% den siste månedene, er S&P500 nå 0,6% lavere enn ved årsskiftet. I Europa var nedgangen på fredag litt mindre. Euro stoxx600 falt kun 0,8%. Men hittil i år har indeksen falt med 9,5%. Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 1,2% på fredag og endte dermed uken ned 4,2%, men er fortsatt 5,9% høyere enn ved inngangen til året. I dag har aksjemarkedet i Japan svekket seg litt, mens nedgangen i Kina og Korea er mer tydelig. Futuresmarkedet på den amerikanske S&P500 er imidlertid litt opp. Denne uken vil også kunne blir preget av kvartalstallene til flere av det store amerikanske selskapene. Tirdag legger Facebook frem resultater, mens Apple kommer med tall på torsdag. Dessuten kommer det blant annet tall fra flere oljeselskaper, GE og Airbus.
 
Også rentene falt markert på fredag. 10-års amerikansk statsrente falt med 7 basispunkter til 3,0%. For tre uker siden hadde renten steget til 3,23%. Tyske statsrenter falt med 5 basispunkter fredag og er ned 21 basispunkter fra toppen for tre uker siden. Norske swaprenter falt fredag med 2-4 basispunkter for løpetider utover to år. I valutamarkedene har dollaren svekket seg litt mot euro kronen siden fredag morgen. Kronen er bare marginalt svakere. I løpet av uroen de siste tre ukene, er kronen uendret mot euro mens EURUSD har falt 1,2%.

 

Les mer om Norges Bank sin årlige rapport "Finansiell stabilitet" for 2018, detaljomsetning og varekonsum i Norge og ukens viktigste nøkkeltall i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.