avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

BNP-veksten bremser midlertidig

Community Manager
Community Manager

Dagens viktigste nøkkeltall sett med norske øyne slippes allerede kl. 08.00. Vi venter at BNP-veksten avtar etter en sterk avslutning på fjoråret, som i stor grad var drevet av en markert økning i bilsalget og sterkt privat forbruk. Tall for årets tre første måneder har vist en svakere utvikling, med et fall i vareforbruket på 1,0 prosent k/k. Det knytter seg imidlertid større usikkerhet til utviklingen i tjenesteforbruket, hvor løpende indikatorer peker mot en noe sterkere utvikling. Når det er sagt, tall for industriproduksjonen har også skuffet på nedsiden og boliginvesteringene har trolig falt litt tilbake. Høyere oljeinvesteringer er ventet å kompensere for noe av fallet, men i sum peker pilene mot en svakere start på årets første kvartal.
 
Samlet sett anslår vi en BNP-vekst på 0,4 prosent k/k, ned to tideler fra fjerde kvartal, og tre tideler lavere enn Norges Banks anslag. Mer detaljer finnes i gårsdagens forhåndsomtale, publisert i vår Daily Macro Brief. I likhet med svak inflasjon vil BNP-tallene kunne så ytterligere tvil om Norges Bank vil heve renten i september. Vi venter at mye av den svake starten på året i stor grad skyldes forbigående forhold, og holder fortsatt fast ved synet om en september-heving, men ser økende risiko for at rentehevingen skyves ut i tid.

 

Les mer om aksjemarkedet, amerikansk tiårstatsrente og revidert nasjonalbudsjett  i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.