avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Bedre utsikter for økonomiene ute og hjemme

Community Manager
Community Manager

Det har vært relativt små bevegelser i markedene siden i går morges. Både EURUSD og EURNOK er omtrent uendret. I aksjemarkedene endte de amerikanske hovedindeksene omtrent uendret fra dagen før, mens det var en liten oppgang i Europa. Amerikanske lange statsrenter har trukket litt opp. Lavere inflasjonstall enn ventet bidro til at EURGBP har økt med 0,7 prosent.
 
I dag legger Norges Bank frem sin kvartalsvise undersøkelse av bankenes utlånspraksis. Det har de siste kvartalene vært små endringer i utlånspraksisen, dog med noe innstramning etter innføringen av boliglånsforskriften. Det er kanskje særlig i situasjoner med en del finansiell uro at bankenes utlånsvirksomhet løftes frem. På den annen side vil nok Norges Bank kunne bli bekymret for den finansielle stabiliteten dersom undersøkelsene skulle vise at bankene nå i vesentlig grad letter på utlånspraksisen.

 

Les mer om FEDs Beige Book og DNB Markets anslag for norsk og internasjonal økonomi i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.