avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Blandet utvikling for både aksjer, renter, valuta og råvarer

Moderator

Amerikanske aksjer falt etter langhelg i USA. S&P 500 endte ned 0,6 prosent fra fredagens sluttnotering. I Europa var stemningen i aksjemarkedene bedre og Eurostoxx600 endte opp 0,6 prosent. I Sverige steg OMX30 med hele 1,2 prosent. Her er det mulig at utsiktene til renteoppgang ble litt dempet, se omtale nedenfor, og at det bidro positivt i aksjemarkedet.

 

Lange amerikanske statsrenter åpnet litt opp på tirsdag, men falt tilbake mot slutten av dagen og er i skrivende stund marginalt høyere enn sluttrenten på fredag. Den forsiktige oppgangen i oljeprisen siden midten av forrige uke, tok seg en pause i går.

 

I valutamarkedene styrket dollaren seg. EURUSD har falt 0,5 prosent det siste døgnet, mens USDJPY er opp 0,9 prosent. Dollarstyrkelsen trekkes frem som en forklaring, på oppgangen i det japanske aksjemarkedet i dag. Den svenske kronen svekket seg etter inflasjonstallene i går og EURSEK endte opp 0,8 prosent fra i går morges. Den norske kronen fulgte etter den svenske, hentet seg inn igjen, men svekket seg så på ny slik at EURNOK har steget 0,3 prosent det siste døgnet.

 

Teksten er et utdrag fra morgenrapporten til makroanalyse-teamet i DNB Markets. Klikk på vedlegget (bindersen) for å lese hele rapporten.