avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Bolignedturen går mot slutten

Community Manager
Community Manager

Nedturen i det norske boligmarkedet ser ut til å nærme seg slutten. Ja, prisnivået på bruktboliger var 2,4 prosent lavere i februar 2018 enn i februar 2017, og tilsvarende fall i Oslo var på hele 9,4 prosent. Men fra januar til februar steg prisene, med 0,4 prosent korrigert for sesongvariasjoner. Omsetningen er på vei opp, mens antall usolgte boliger faller markert. Dette omslaget er særlig tydelig i Oslo. Les mer om boligstatistikken i Jeanettes notat.
 
De positive signalene fra boligmarkedet, i kombinasjon med positive tall for arbeidsmarked, oljeinvesteringer, industriproduksjon- og ordrer, samt et nytt inflasjonsmål, styrker vår tro på at renten løftes ved juletider, for første gang siden mai 2011. I løpet av den siste uken har norske terminrenter steget med 10 basispunkter. Etter vårt skjønn ser markedene nå ut til å prise inn en overvektsannsynlighet for renteøkning i høst, kanskje allerede i september (for en nærmere omtale av rentemarkedet, se Kyrres rapport fra i går).

 

Teksten er et utdrag fra morgenrapporten til makroanalyse-teamet i DNB Markets. Klikk på vedlegget (bindersen) for å lese hele rapporten.