avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Bred aksjemarkedsnedgang i går

Community Manager
Community Manager

Aksjemarkedene var markert ned i går. Amerikanske S&P500 falt med 1,4% og Nasdaq var ned 2,1%. De kunne dermed notere det største fallet på over to måneder. Mange trekker frem bekymringene for at den opphetede retorikken rundt handelskonfliktene skal vedvare og få følger for handel og aktivitet. Investorene trakk seg derfor ut av aksjer med eksponering mot handelskonflikter, herunder mange teknologiaksjer og for eksempel Harley Davidson (-6%). Sistnevnte blir særlig rammet av EUs økte tollsatser som svar på USAs tolløkning. For å unngå de økte tollsatsene annonserte Harley Davidson at selskapet vil flytte en del av produksjonen til Europa. Dette falt Trump tungt for brystet. Han mente selskapet nå viftet med det hvite flagget, men ba dem være tålmodige. Trump mener at han nettopp kjemper hardt for slike selskaper og at de til syvende og sist vil slippe å betale toll til EU.
 
S&P500 har nå falt til sitt lavest hittil i juni, men er fortsatt opp 1,6% siden årskiftet. Da står det verre til i Europe. Den brede europeiske indeksen Eurostoxx600 falt i går med 2%, og er nå 3,1% lavere enn ved utgangen av fjoråret. I Sverige falt aksjemarkedet med 1% i går og har mistet 2,7% av verdien hittil i år. Den norske hovedindeksen falt 1,4% i går, men har lagt på seg 6,8% i år og er dermed et av de markedene som har klart seg best.
 
I dag har den japanske indeksen Nikkei225 holdt seg omtrent uendret. I Hong Kong er markedet litt ned slik det er i mange av de andre asiatiske landene.

 

Les mer om lange amerikanske statsrenter, valutamarkedet og oljemarkedet i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.