avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Bud på Link Mobility - Hva betyr det for DNB SMB?

Community Manager
Community Manager

Mandag 2. juli kom meldingen om at et selskap indirekte eid av fond styrt av det USA-baserte private equity-selskapet Abry Partners har lagt inn et frivillig bud på Link Mobility. Budet på 225 kroner per aksje verdsetter det norske telekommunikasjonsselskapet til 3,4 milliarder kroner og tilsvarer en premie på 27 prosent fra sluttkurs fredag. 

 

 

Dag Hammer.jpgDag Hammer, forvalter for DNB SMBLink Mobility er den tredje største investeringen i porteføljen til DNB SMB. 

-"Budet på Link Mobility var vel ikke helt overraskende, bortsett fra at de fleste nok hadde forventet at budet skulle komme fra en teleoperatør og ikke et private equity-fond" sier Dag Hammer, porteføljeforvalter for DNB SMB og fortsetter - "Budet i seg selv syns jeg var greit, men jeg hadde nok håpet på noe mer. I følge selskapet og styret var deres begrunnelse at hvis selskapet skal vokse vesentlig mer fra dagens nivå, må selskapet bli en global aktør, noe som igjen vil kreve kapital og vil øke risikoen for selskapet. 

 

-"DNB SMB var en stor aksjonær i selskapet og posten utgjorde rundt 5.5% av fondet før budet. Akastningsmessig for fondet bidro dette veldig positivt (ca 1,3% meravkastning i forhold til benchmark).  Da gjenstår det å se om budet oppnår > 90% tilslutning som i utgangspunktet er satt som krav fra budgiver" avslutter Hammer. 

 

Les også: Åtte ting du bør vite når du investerer i SMB

 

DNB Markets følger nesten 120 aksjer innen den nordiske sektoren for små- og mellomstore selskaper. Dette utgjør ~50% av antall aksjer, men samtidig kun ~10% av samlet markedsverdi dekket.