avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Carney ville dempe renteforventningene

Community Manager
Community Manager

Lange amerikanske renter steg med 5 basispunkter i går til 2,92 prosent, det høyeste siden 21. februar. Oppgangen i de lange rentene kan ha bidratt til at de amerikanske aksjeindeksene trakk litt ned i går. I Europa var utviklingen i aksjemarkedene mer sideveis.
 
I valutamarkedene har den amerikanske dollaren styrket seg litt mot både euro og japanske yen. Det britiske pundet har falt med 0,5 prosent mot euro siden i går morges. Noe av bakgrunnen for det kan være at den engelske sentralbanksjefen Mark Carney i går forsøkte å dempe forventningene til at sentralbanken vil øke styringsrenten i mai. En slik maiøkning er langt på vei priset inn i markedene og slik har det vært en stund. Carney mente det var sannsynlig mer en renteøkning i år, men påpekte at det var flere anledninger enn bare i mai. Carney understøttet budskapet med å konstatere at de britiske nøkkeltallene var blandet, og at rentekomiteen ville sette seg ned i mai å gå nøye gjennom situasjonen I går viste det seg at detaljomsetningen i mars falt mer enn ventet og bilsalget har avtatt markert. Inflasjonstallene på onsdag viste en større nedgang enn ventet. Carney viste også til at Brexit hadde dempet næringslivets investeringer og dermed bidratt til lavere potensiell vekst og rom for lønnsvekst. Brexit ville uansett bli den viktigste faktoren for utviklingen i britisk økonomi fremover, og Bank of England ville tilpasse pengepolitikken for å prøve å gi en stabil økonomisk utvikling.

 

Les mer om Japans inflasjon,  Norges Banks utlånsundersøkelse og Konjunkturbarometeret fra Statistisk sentralbyrå i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.