avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

DNB Europa og DNB USA blir indeksfond

Community Manager
Community Manager

DNB Europa og DNB USA blir indeksfond

DNB Europa og DNB USA endrer investeringsstrategi og blir indeksfond fra 15. august 2018. Fondene har frem til i dag vært aktivt forvaltet med mål om å prestere bedre enn markedsutviklingen. I forbindelse med omdanningen får fondene også nye navn og vil hete DNB Europa Indeks og DNB USA Indeks.

 

Hva betyr det at fondene endrer investeringsstrategi?

Vi ser at markedet etterspør brede indeksbaserte strategier og har på bakgrunn av dette valgt å gå bort fra tradisjonell aktiv forvaltning av fondene DNB Europa og DNB USA.

 

At fondene omgjøres til indeksfond vil si at de skal ha en såkalt passiv investeringsstrategi hvor fondets investeringer skal etterligne sammensetningen av en bestemt aksjeindeks fastsatt i fondets prospekt.

  

Indeksfond er som et helt vanlig aksjefond, bare  billigere. Et indeksfond skal kun følge utviklingen til en børsindeks og ikke forsøke å slå den. Indeksfond er derfor billigere å drifte enn aktivt forvaltede fond.

 

Mathilde og Alina.pngMathilde Nordby Jensen(t.v) er ny forvalter av DNB Europa Indeks og Alina Dobrica(t.h) er ny forvalter av DNB USA Indeks.

Forvaltningshonoraret endres til 0,30 prosent. Fondene får også nye forvaltere. DNB Europa Indeks skal nå forvaltes av Mathilde Nordby Jensen og DNB USA Indeks skal forvaltes av Alina Dobrica. Første dag som indeksfond blir den 16. august 2018, etter rebalansering på sluttkurser for 15. august 2018. 

 

Avsløring

Et indeksfond er et aksjefond som kun kjøper de aksjene som er i en indeks. En indeks er et utvalg aksjer på en børs, og i et indeksfond forsøker man å etterligne sammensetningen av aksjer på en børs.