avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

DNB Miljøinvest har kjøpt andeler i Quantafuel

Community Manager
Community Manager

DNB Miljøinvest har kjøpt andeler i Quantafuel

For første gang i Jon Sigurdsens tid som forvalter av DNB Miljøinvest har fondet kjøpt unoterte aksjer. 27. januar 2017 strandet en gåsenebbhval på Sotra. Det viste seg at den hadde 30 plastposer i magen. Sotrahvalen åpnet øynene blant de norske mediene og hos befolkningen. Tusenvis har ryddet strender og skjærgårder for plast, og delt bilder med hashtaggen #nrkplast. 

 

F-Jon og Christian 2017.jpgJon Sigurdsen & Christian Rom, forvalter DNB MiljøinvestDNB Miljøinvests portefølje består nå av 0,3 % Quantafuel aksjer. Quantafuel har patent på en katalysator som kan omgjøre plastavfall til syntetisk diesel, denne gjenvinningsteknologien har 65-80 % lavere klimagassutslipp sammenlignet med tradisjonell drivstoffproduksjon.

 

- «Denne muligheten var rett og slett for god til å takke nei til» sier Jon Sigurdsen som har forvaltet fondet siden 2007 og fortsetter: «Vi mener selskapet har rett teknologi i rett marked, med de riktige folkene på plass også».

 

Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet om Quantafuels ønske om å bruke supplyskip som ligger til kai uten oppdrag til å tråle havet for plast og deretter gjenvinne plasten skipene tar opp til syntetisk diesel ved bruk av katalysatoren sin.

 

Plast i havet.pngPlastavfall er et enormt globalt problem, 50 % av all plastikk blir til søppel i løpet av ett år.(Kilde: PlasticsEurope)