avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Dollaren flekser muskler før FOMC-møte

Community Manager
Community Manager

Dollaren fortsetter den positive trenden som startet for to uker siden. EURUSD noteres nå rett under 1,20. Dollarappetitten kan ikke tilskrives gårsdagens ISM-indeks fra industrien, som falt mer tilbake enn ventet i april. Men selv om 57,3 er det laveste nivået siden juli i fjor er det liten grunn til bekymring. Det er fortsatt høyere enn normalt, og signaliserer sterk vekst i amerikansk økonomi.
 
Dagens soleklare markedshøydepunkt er Federal Reserves politikkbeslutning. Det er «ingen» som forventer noen renteendring i dag, så spenningen er utelukkende knyttet til tonen i pressemeldingen. Her blir det neppe noen nevneverdig endring fra sist. Markedet priser inn hele 97 prosents sannsynlighet for et rentehopp i juni, et utfall som ville være helt i tråd med Feds egen prognose. Dermed ser nok sentralbanken liten grunn til å måtte «guide markedene på rett vei». Siden forrige møte har vi nærmet oss en viktig milepæl med stormskritt: Kjerneinflasjonen spratt fra 1,6 prosent å/å i februar til 1,9% i mars. Det er gode grunner til å tro at Feds 2 prosentsmål nås neste måned, og at vi blir liggende over i årene framover. Vi tror renta vil heves tre ganger innen årsslutt, og enda fire ganger til innen utgangen av neste år. Der er ikke markedene ennå. Les mer i Knut Magnussens forhåndsomtale.

 

Les mer om det britiske pundet, den norske kronen, detaljomsetningen og gjeldsveksten i norske husholdninger i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.