avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Dramatisk endring for amerikansk helsesektor?

Community Manager
Community Manager

helse.jpgDet nye samarbeidsselskapet vil redusere kostnadene for helseforsikring, primært ved hjelp av teknologiske løsninger.Healthcareselskapene var svake på aksjebørsene i går etter at flere store selskaper annonserte planer om å kutte helsekostnader for sine ansatte. Amazon, Berkshire Hathaway og JPMorgan Chase annonserte at de vil samarbeide for å tilby et nytt helseforsikringstilbud til sine ansatte i USA.

 

Pressemeldingen var svært vag, og det kommer frem at dette er i en veldig tidlig fase og at de foreløpig ikke har noen klar løsning. I februar 2016 så vi et tilsvarende initiativ hvor selskaper som American Express, Coca-Cola og IBM gikk sammen med formålet om billigere helsetjenester for sine ansatte. Også den gangen falt helsetjenesteselskapene kraftig, men i ettertid har det hatt liten eller ingen effekt på resultatene til de aktuelle selskapene.

 

 Hva vil nyheten om det nye superselskapet for helseforsikring si for DNB Health Care? 

 

Bilde Healthcare.JPGEirik Hernes Larsen og Knut Bakkemyr er forvaltere av aksjefondet DNB Health CareEirik Hernes Larsen, forvalter av DNB Health Care informerer om at de har en betydelig eksponering mot helseforsikring og distributører i fondet. DNB Health Care har tjent godt på dette i mange år, men i går falt altså disse aksjene.

 

- Det amerikanske helsevesenet er meget komplekst, fragmentert og administreres i stor grad av private aktører, sier Eirik Hernes Larsen.

 

Kostnadene til helse i USA er høyest i verden målt i forhold til bruttonasjonalprodukt. Derfor er det betydelig fokus fra politikere og arbeidsgivere på å finne løsninger som gir et bedre og mer effektivt helsevesen.

 

- Formålet til helseforsikringsselskapene og distributørene vi har investert i, er å gi et så godt helsetilbud som mulig til lavest mulig kostnad for sine medlemmer. Altså, det samme som Amazon, Berkshire Hathaway og JPMorgan Chase prøver på nå. Mange slike initiativ har tidligere feilet, da kompleksiteten rundt helsetjenester og refusjonssatser er stor, forklarer Hernes Larsen. 

 

At kompleksiteten er så stor er helseforsikringsselskapene eksperter på, og de har store datamengder og historikk for å prise tjenestene riktig. De kan dermed styre brukerne mot de mest kostnadseffektive alternativene. Selskapene har også stor forhandlingsmakt da de representerer 30-50 millioner personer, dette kan de bruke når de forhandler betingelser med leverandører. Til sammenligning har Amazon, Berkshire Hathaway og JPMorgan Chase en million ansatte til sammen.

 

reagens.jpgForvalterne av DNB Health Care vil følge nøye med på utviklingen.- Basert på informasjonen som nå er tilgjengelig mener vi det ikke er grunn til stor bekymring, men det er flere scenarier på videre utvikling som kan innebære en større trussel. Dette vil vi følge nøye med på, sier Hernes Larsen.

 

Indikasjoner på at andre arbeidsgivere vil bli med Amazon og co eller tilby helseforsikring på bred basis er eksempler på det som vil gjøre forvalteren mer bekymret. Samtidig minner han om at inngangsbarrierene er høye og at de fleste som prøver seg på helseforsikring ender opp med å tape mye penger og stenger etter noen år.

 

- Når det kommer til forvaltningen av fondet vil vi som alltid vurdere våre posisjoner når vi får ny informasjon og gjøre endringer dersom vi mener det er riktig. Vi forventer at 2018 blir et år på det jevne for helsesektoren, avslutter Hernes Larsen og legger til at høstens amerikanske kongressvalg sannsynligvis vil føre til at debatten rundt høye medisinpriser vil blusse opp. 

 

Les også: Helsesektoren - En investors drøm?