avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

ECB kan løfte euroen i dag

Community Manager
Community Manager

Det soleklare høydepunktet på dagens nøkkeltallskalender er rentemøtet i ECB. Ingen forventer at politikken skal endres, men det hersker stor usikkerhet om ordlyden i pressemeldingen. Referatet fra forrige møte i januar bekreftet at medlemmene i rådet forventet å «ta en ny kikk på» («revisit») fremtidsguidingen «tidlig i år». Siden den gang har de økonomiske nøkkeltallene vært gode, og vi har fått nyheter om et betydelig oppsving i lønnsveksten i tysk metallindustri. Begge deler gir forventing om at inflasjonen vil ta seg opp framover. Samtidig har faktisk, underliggende inflasjon holdt seg svært lav, slik at Draghis kriterium for innstramning av politikken, en overbevisende trend oppover i inflasjonen, ennå ikke er oppfylt. En sterkere euro bidrar også til å dempe inflasjonsutsiktene.

 

Stemningen i markedet har tatt seg opp igjen, med børsoppgang (med noen unntak) i både Europa og USA i går og i Asia i dag. Dollaren har hentet seg litt inn igjen. Det har blant annet sammenheng med gårsdagens melding fra Det Hvite Hus om at Canada og Mexico kan komme til å få et 30-dagers unntak fra den planlagte stål- og aluminiumstollen på henholdsvis 25 og 10 prosent, som kan bli forlenget ved fremgang i de pågående NAFTA-forhandlingene. Presidentens kunngjøring om tollen ligger for øvrig an til å bli signert i morgen, og trer trolig i kraft om lag to uker senere.

 

Teksten er et utdrag fra morgenrapporten til makroanalyse-teamet i DNB Markets. Klikk på vedlegget (bindersen) for å lese hele rapporten.