avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Et lite pust i bakken, men trolig ikke over

Community Manager
Community Manager

Aksjeoppgang i deler av Asia i dag: Oslo Børs var blant de europeiske børsene som fikk seg en trøkk i går, med et fall på 2,5% fra i går morges. De amerikanske aksjeindeksene fortsatte dessuten nedover, men fallet var ikke like markant som dagen før. Både S&P og Dow Jones var ned 2,1%, mens NASDAQ, som var mest skadelidende på onsdag, falt med 1,3%. Utviklingen i Asia i dag er litt mer blandet, med et lite fall for Topix og Shanghai-indeksen, mens Hang Seng er opp 1,2%. Sånn sett ser det ut til at aksjemarkedene tar et lite pust i bakken i dag, etter to dager med kraftig fall. Vi tror likevel det er i overkant optimistisk å tro at fallet er over for denne gang.
 
Søken etter trygge havner begrenser oppgangen i amerikanske statsrenter: Aksjemarkedsfallet virker i hovedsak å være trigget av frykt for raskere renteoppgang i USA som følge av sterke nøkkeltall og optimistiske Fed-talere i forrige uke. Den amerikanske tiårsrenten har steget 2 basispunkter siden i går til 3,17%, men er fortsatt lavere enn toppen på 3,26% på mandag. Utviklingen siden mandag støtter vårt syn om at oppgangen i de amerikanske statsrentene begrenses av stadige perioder med redusert risikoappetitt og investorer som søker tradisjonelt sett trygge investeringer, slik som amerikanske statspapirer. Vi tror likevel at tiårsrenten skal opp mot 3,75% på et års sikt, men om noe tror vi risikoen er på nedsiden. For mer om dette temaet anbefaler jeg denne ukens Market Matters skrevet av rente- og valutaanalytiker Ingvild Borgen Gjerde.

 

Les mer om inflasjon i USA, handelskrigen, sterkere svenskekrone og dagens nøkkeltall i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.