avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Et stort ønske om flere kvinner i front-finans

Community Manager
Community Manager

Lav kvinneandel i finans inspirerte 60 kvinner på tvers i finansbransjen til å samles hos DNB torsdag forrige uke for å utveksle erfaringer og diskutere med andre kvinner i bransjen.

 

Samling hos DNB

Anette.jpgAnette HjertøFokus på hva som kan gjøres for å få flere kvinner til å søke seg til nettopp front-finans var ivaretatt på beste vis denne ettermiddagen hos DNB. Inspirerende innlegg, diskusjoner og råd av flere fremtredende kvinner i finans sto på agendaen.

 

Inspirerende innlegg

Kari Olrud Moen, styreleder på NHH delte av sine erfaringer og argumenterte for at finansyrket passer kvinner bra fordi det er spennende og krevende.

 

– Kvinner er gode til å tenkte logisk og analytisk, sier Olrud Moen.

 

Administrerende direktør i Folketrygdfondet, Olaug Svarva har hatt en imponerende karriere og delte av sine mange erfaringer.

 

– Mine beste råd er at du må møte opp og vise interesse, jobb godt der du er nå! Bygg stein på stein og gled deg til neste utfordring og vit at ingenting er gratis. I tillegg til dette vil jeg råde til å finne en god leder som ser deg, sier Svarva.

 

Kari og Olaug.jpgKari Olrud Moen og Olaug Svarva

 

Dyktige debattanter 

debatt.jpgAlexandra Morris, Sindre Gjøer og Anne GjøenInvesteringsdirektør i Skagenfondene Alexandra Morris og analysesjef i Handelsbanken Anne Gjøen bidro med spennende diskusjon om hva vi kvinner i finans kan gjøre for å inspirere flere kvinner til å velge front-finans. Debatten ble ledet av Sindre Støer fra Verdipapirforetakenes Forbund. 

 

Både Anne og Alexandra oppfordret bedrifter til å ta med kvinner på stands til utdanningsinstitusjonene slik at det sender signaler om at kvinner også jobber i front-finans.

 

Anette tok initiativ

 

anette 2.jpgAnette Hjertø og de andre deltakerne lytter til debattenKvelden var initiert gjennom facebookgruppen Kvinner i front-finans, hvor Anette Hjertø tok oppgaven på strak arm og inviterte alle til DNB. Anette Hjertø jobber som porteføljeforvalter i DNB Asset Management. Da hun tok siviløkonom-studiet var det en andel på kun fem prosent kvinner som tok spesialisering i finans.  I løpet av studieårene hadde hun heller ikke en eneste kvinnelig foreleser i finansfagene, verken fra akademia eller bransjen. Da Anette skulle ta Excecutive MBA i Finans med videreutdanning i porteføljeforvaltning var tallet fortsatt lavt – dette ville hun gjøre noe med. 

 

Høsten 2017 var det alumnitreff på NHH. Der ble det ytret ønske om tettere dialog med tidligere studenter. Sammen med to andre tidligere NHH-studenter, Nikola Heitmann og May-Iren Walstad Wassås, tok Anette kontakt og sa at de gjerne ville ha et samarbeid for å få opp kvinneandelen på studiet og i bransjen. Dette førte til at ledelsen for finansstudiene ved NHH og 130 kvinner fra front-finans ble invitert til en samling hos DNB 18. januar.

 

Kari.jpgKari Olrud Moen engasjerer forsamlingen