avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Europeisk vekst videre ned i august

Community Manager
Community Manager

De amerikanske markedene var stengt i går. I Europa var det små endringer i hovedindeksene for aksjemarkedene, med unntak for FTSE 100 som steg med 1,0%. I Asia i dag ser aksjemarkedene ut til å være avventende med relativt sideveis bevegelser. I valutamarkedene er EURUSD uendret fra i går morges, men både norske og svenske kroner har styrket seg mot euro.
 
I dag møter den engelske sentralbanksjefen Mark Carney, sammen med flere fra bankens styre og administrasjon, til høring i den britiske finanskomiteen. Dette er et regulært møte knyttet til inflasjonsrapporten. I media har det blitt spekulert om fremtiden hans i Bank of England. Åremålet hans varer i utgangspunktet til juni neste år, men spørsmålet er om han vil forlenge perioden. Det er vel heller tvilsomt om dette blir avklart i forbindelse med dagens møte, men det kan jo hende han vil kommentere spørsmålet til journalistene.
 
På grunn av USAs «Labor Day» i går, kommer de amerikanske PMI-indeksene i dag. Her utarbeides det to PMI-indekser; en fra Markit og en fra ISM. Det er den sistnevnte som i størst grad følges av markedene og som har lengst historie. Ifølge Bloomberg ventes det en nedgang i ISM-indeksen fra 58,1 i juli til 57,6 i august. Vi tror indeksen blir 57,0. De regionale indeksene peker samlet mot en forsiktig nedgang, men det var bare Philly Fed-indeksen som tydelig falt i august.
 
Les mer om PMIer og at president Trump avbrøt sin planlagte utflukt i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.