avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Fed peiler seg inn på juniheving

Community Manager
Community Manager

Gårsdagens viktigste hendelse var Feds publisering av referatet fra møtet i mai. Referatet bekreftet som vi og markedet i en stund har ventet at FOMC-medlemmene er klare til å heve renten på det kommende møtet i juni: “Most participants judged that if incoming information broadly confirmed their current economic outlook, it would likely soon be appropriate for the Committee to take another step in removing policy accommodation.”
 
Utover det holdt Fed på ordlyden om at renten skal gradvis opp, som betyr at rentehevingstakten trolig ikke vil endres med det første. Referatet avdekket også at Fed ikke vil reagere kraftig dersom inflasjonen skulle stige litt over målet, som er sannsynlig de neste månedene. Snarere mente Fed-representantene at en slik utvikling kunne være gunstig: “A temporary period of inflation modestly above 2 percent would be consistent with the Committee’s symmetric inflation objective and could be helpful in anchoring longer-run inflation expectations”.
 
Alt i alt bød referatet på få overraskelser. Fed ser for seg en videre økning i kapasitetsutnyttelsen, og at dette vil ha moderate men positive effekter på lønnsutviklingen. Derfor skal pengepolitikken normaliseres, men dette vil skje i et gradvis tempo. Fed ser ut til å legge seg på en heving i kvartalet, som betyr 3 hevinger til i år, og sannsynligvis 4 hevinger til neste år.

 

Les mer om eurosonen, nøkkeltall og aksjemarkedet  i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.