avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Fed vil heve renten denne uken

Community Manager
Community Manager

Fredagens amerikanske nøkkeltall kom inn på den sterke siden. Mest positivt var det at industriproduksjonen økte med hele 1,2 prosent fra januar til februar, mot et konsensusestimat på 0,5 prosent. Januarmåned ble samtidig litt nedrevidert, men selv med uendret produksjon i mars vil første kvartal være opp med hele 3 ½ prosent årlig rate k/k.

 

Ukens viktigste hendelse er onsdagens rentemøte i Fed. Både vi og konsensus venter at Fed vil heve intervallet for styringsrenten med 25 basispunkter til 1,50-1,75 prosent. Dette er også helt i tråd med markedsprisingen, og Fed Funds-futuresmarkedet viser at markedet priser inn mer enn 90 prosent sannsynlighet for heving denne uken. Siden dette er første gangen med Jerome Power som Fed-sjef blir møtet ekstra viktig. Markedet vil særlig være på vakt for endringer i Fed-representantenes egne renteforventninger. Medianen S fra dot-chartet i desember viste at Fed så for seg tre hevinger i år. Da hadde imidlertid ikke Fed tatt innover seg utgiftsøkningene i offentlig sektor som Kongressen vedtok tidligere i år. Om noe trekker det i retning av at forventningene til aktivitetsveksten kommer opp for både 2018 og 2019. Med arbeidsledighet som allerede er lavere enn «normalen» og tegn til at inflasjonen er på vei opp, vil det trolig bidra til at flere i Fed nå vil ta til orde for fire hevinger i år.

 

Teksten er et utdrag fra morgenrapporten til makroanalyse-teamet i DNB Markets. Klikk på vedlegget (bindersen) for å lese hele rapporten.