avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Fortsatt fokus på fremvoksende markeder

Community Manager
Community Manager

Etter at situasjonen i Tyrkia og fornyet politisk usikkerhet i Italia bidro til å holde investorene på tå hev gjennom store deler av forrige uke, bedret stemningen i markedene seg noe mot slutten av forrige uke, og asiatiske børser åpner stort sett i grønt denne uken.
 
Det var tydelig på tvers av valuta-, rente-, og aksjemarkedene at risikoappetitten tok seg opp et lite hakk mot utgangen av forrige uke. Dollaren svekket seg og lange renter i USA og Tyskland beveget seg sidelengs, mens hovedindeksen i USA, S&P 500, steg så smått for andre dag på rad på fredag. Børsene i Japan og Hong Kong endte også på plussiden fredag, mens hovedindeksen i Europa, Stoxx600, endte så vidt på minussiden. Vedvarende usikkerhet knyttet til europeiske bankers eksponering mot Tyrkia, og fornyet svekkelse i den tyrkiske liraen på fredag, kan forklare det. Like fullt illustrerte markedsutviklingen mot slutten av forrige uke et kjent fenomen, nemlig at det er en tidsbegrensning på hvor lenge investorer lar seg affektere av en usikker situasjon, så lenge situasjonen ikke ser ut til å eskalere. Hvorvidt dette forblir tilfellet med Tyrkia gjenstår å se, overordnet sett kommer uansett fremvoksende markeder til å forbli i investorenes fokus i tiden fremover.
 

Les mer om hva som skjer med dollarstyrkingen, rentereferatet fra Fed og oppstarten på Jackson Hole i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.