avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

God stemning etter Powell-tale

Community Manager
Community Manager

Forrige uke avsluttet med god stemning i det amerikanske aksjemarkedet og rekordhøye noteringer for både S&P og Nasdaq. De asiatiske indeksene følger på oppover i morgentimene i dag, selv om deler av markedet i Sør-Korea trekkes ned av at Trump på fredag avlyste utenriksminister Mike Pompeos planlagte besøk til Nord-Korea.
 
Dollaren fortsatte på sin side å svekke seg. EURUSD er opp 0,6% siden fredag morgen og har steget 1,7% den siste uken. Dermed er kursen igjen over 1,16, det høyeste nivået siden første uken i august. Den amerikanske tiårsrenten falt marginalt fredag og handler rundt 2,82%. Uten de store bevegelsene i de korte rentene fortsatte dermed rentekurven å flate ut og differansen mellom to- og tiårsrenten er nå kun knappe 20 basispunkter.
 
Powells tale på den årlige Jackson Hole konferansen kan ha bidratt til markedsbevegelsene: Powell ble tolket noe duete da han i talen på Jackson Hole på fredag la vekt på at Fed ikke ser noen grunn til å fravike fra planen om å heve renten gradvis. Han sa videre at sentralbanken foreløpig ser få tegn til overoppheting og akselererende inflasjon. Sentralbanksjefen unngikk imidlertid å si noe om siste tids utvikling i handelspolitikken.

Les mer om NAFTA-avtalen, innhenting av oljeprisen og ukens viktigste nøkkeltall i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.