avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Gode tall løfter stemningen

Community Manager
Community Manager

Den forsiktige stemningen som har preget markedene etter børsuroen forrige uke, ble i går erstattet med langt mer positive toner og en markert oppgang på børsene, spesielt i USA. Hovedindeksen, S&P500, steg med 2,15%, som er den største oppgangen på en dag siden slutten av mars. Oppgangen var sterkest blant teknologiaksjer, og Nasdaq-indeksen steg med hele 2,9%.
 
Det kan virke som om investorene i går fikk noen av de betryggende signalene de har ventet på, i form av fremleggelsen av flere gode selskapsresultater for tredje kvartal. Storbankene Goldman Sachs og Morgan Stanley var blant de som la frem overraskende sterke tall i går, og som bidro til å løfte børsene. Også Netflix la frem bedre tall enn ventet, der oppgangen i antall nye abonnenter var spesielt betryggende, etter svake tall forrige kvartal. Netflix-aksjen steg hele 16% i etterhandel etter børsens stengetid i går. Trolig er det for tidlig å ta gleden på forskudd helt enda, men all den tid børsuroen forrige uke skyldtes bekymring knyttet til høyere renter og hvordan det undergraver høyt prisede aksjer, er signalene om fortsatt sterk inntjeningsvekst hos selskapene betryggende.

Les mer om risikable aktiva, gode nøkkeltall fra USA og publiseringen av refereatet fra rentemøtet i Fed i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.