avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Høy gjeld fortsatt en trussel

Community Manager
Community Manager

S&P500 falt med 0,7% i går, men var en periode ned mer enn 2%, noe som relateres til bekymringene om en eskalerende handelskrig. Men børsene i Asia ser ikke ut til å bekymre seg så mye. I Japan er i skrivende stund Topix opp 1,3%, mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong har steget med 0,2%. Shanghai-indeksen er opp 1,6% i skrivende stund. I Europa steg Euro stoxx600 med 0,9%, og Oslo børs var opp hele 1,5%. Dollaren har styrket seg med 0,6% mot japanske Yen, og marginalt mot euro siden i går morges. Norske kroner har svekket seg litt.
 
De amerikanske inflasjonstallene kom inn som ventet, og forbruksveksten holdt seg godt oppe i september. I tillegg ble forbruket i august revidert opp. Samlet sett peker dette mot en liten oppjustering av forbruket når reviderte nasjonalregnskapstall for tredje kvartal skal legges frem.

 

Les mer om detaljomsetningstall for Norge, Handelskrigen mellom USA og Kina, og finansiell stabilitet i 2018 i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.