avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Handelskrig satt på vent

Community Manager
Community Manager

Så var det over for denne gang. Amerikanske og kinesiske myndigheter ble i helgen enige om å sette den mulige handelskrigen mellom de to landene på vent. I en felles uttalelse som ble publisert på lørdag står det at landene har oppnådd «enighet om å gjennomføre effektive tiltak for å redusere USAs handelsunderskudd med Kina betydelig», og at «Kina vil øke sitt kjøp av varer og tjenester betydelig». Ifølge uttalelsen skal Kina kjøpe flere landbruks- og energivarer fra USA. Kinesiske myndigheter har i tillegg uttalt at de vil øke «samarbeidet» med USA innenfor helse, avanserte industriprodukter og i finans.
 
Myndigheter fra begge sider har i etterkant uttalt seg positivt om avtalen. Kinas vise-president, Liu He som ledet delegasjonen fra Kina, har omtalt det som et vinn-vinn-utfall, og USAs finansminister Steve Mnuchin har sagt at landene «er enige om å sette tollsatsene på vent mens vi utarbeider et nytt rammeverk».
 
Merk dog at uttalelsen er vag i sin utforming, og inneholder kun generelle mål for det økonomiske samarbeidet mellom de to landene. Og selv om Kina nå har sagt seg villige til å kjøpe flere varer og tjenester fra USA, er det ingen fastsatte mål om å kutte handelsunderskuddet til USA med 200 milliarder dollar, slik Donald Trump har som ambisjon.

 

Les mer om handelskrigen, ny regjering i Italia og bedring i aksjemarkedet  i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.