avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Hvorfor er andelen kvinnelige investorer fortsatt så lav?

Community Manager
Community Manager

Nordmenn eier nå aksjer for over 100 milliarder kroner på Oslo Børs. Ved utgangen av 2. kvartal 2018 var det 356 638 nordmenn som eide aksjer på Oslo Børs – av dem var 108 263 kvinner. Hvorfor er andelen kvinner som investerer på børsen kun 30 %?

 

For lite kunnskap blant kvinner

18157439_201504503695464_761274696409137899_n.jpgAnette Hjertø, Porteføljeforvalter i DNB Asset ManagementAnette Hjertø, Porteføljeforvalter i DNB Asset Management- Jeg tror den største årsaken til dette er kultur og lavt kunnskapsnivå på finans og investeringer sier Anette Hjertø, Porteføljeforvalter i DNB Asset Management.

 

Vi har hatt kollektive pensjonsordninger, dette er under endring og flere må spare til egen pensjon enn tidligere og dermed ha et mer aktivt forhold til investeringer. 35 % av kvinner i arbeid jobber deltid. Dette vil også påvirke pensjonen og man må spare mer for å opprettholde samme økonomiske standard som man har mens man er i jobb.  Det har ikke vært en kultur for å investere sparepengene sine, fordi det er forbundet med risiko.

 

Kvinner tar bedre investeringsvurderinger

Vi vet også at kvinner tar veloverveide vurderinger og stoler på vurderingen de har gjort når de plasserte pengene. Dette underbygges av studier i behavioral finance[1]. Det skal mer til at kvinner skal jage etter ekstra avkastning på siste krone enn menn. Menn viser seg å ha mer overdreven tro på egne ferdigheter.  Slike investorer kan handle for mye, og dermed øker kostnadene uten at man nødvendigvis klarer å oppnå høyere avkastning. Denne forskjellen er mest utbredt mellom enslige menn og enslige kvinner.  Anette Hjertø tror også at en del kvinner lar mannen investere for seg, og at kvinnens penger blir stående i mannens navn på børsen.

 

Mer informasjon og bevissthet vil få kvinner til å investere i aksjer

På frokostsamling 6. september vil sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets og porteføljeforvalter Anette Hjertø i DNB Asset Management forsøke å gi noen svar. I tillegg kommer Sigrun Syverud, gründer og daglig leder i FJONG, for å fortelle hva de har gjort for å få flere kvinnelige investorer med på laget.  

 

Dato: Torsdag 6. september

Tid: Kl. 08:30 - 10:30. Frokost serveres fra kl. 08:30. Faglig oppstart kl. 09:00
Sted: Mesh, Tordenskioldsgate 3 i Oslo

 

Meld deg på her

 

 [1]Boys will be boys: gender, overconfidence and common stock investment