avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

”I think Fed has gone crazy”

Community Manager
Community Manager

Det var Trumps kommentar til det største børsfallet i USA på over åtte måneder. S&P er ned med 3,3% siden i går morges. Etter fem dager på rad med fall, er dette den lengste perioden med nedgang i hovedindeksen siden Trump ble president. Dow Jones er ned med 3,1%, mens teknologitunge NASDAQ har falt hele 4,1%. Salget av aksjer gikk verst utover teknologisektoren. Det virker som flere investorer har ansett en del teknologiaksjer som overpriset, og dermed har ønsket å kvitte seg med dem, i forkant av rapporteringssesongen som starter for fullt i morgen. Det synes å være oppgangen i amerikanske renter, som ble trigget av haukete taler fra Fed og sterke nøkkeltall forrige uke, som i hovedsak har drevet børsfallet. Den amerikanske tiårsrenten har imidlertid falt med 6 basispunkter siden i går til 3,15%, slik den typisk gjør når risikosentimentet forverrer seg. EURUSD steg omtrent ½ % og handler nå nær 1,1565. Trump motstod selvsagt ikke fristelsen til å kommentere børsfallet og uttrykte nok en gang sin misnøye med at Fed hever styringsrenten: “The Fed is making a mistake. They’re so tight. I think Fed has gone crazy”. I lys av gårsdagens bevegelser, kan markedet være ekstra følsomme for oppsideoverraskelser i de amerikanske inflasjonstallene som publiseres i dag. Konsensus (Bloomberg) venter at kjerneinflasjonen tar seg opp til 2,3% i september, etter at den avtok med to tideler i august.
 
Børsfallet har spredt seg til Asia og hovedindeksene faller kraftig i morgentimene i dag. Topix-indeksen er ned 3,7%, Hang Seng er ned 3,8% og Shanghai-indeksen har falt med 4,3% siden i går morges til det laveste nivået på fire år. Også europeiske aksjeindekser falt i går, men nedgangen var mer moderat enn i USA og Asia og Oslo Børs var blant de som klarte seg best med et fall på 1,1%. Europeiske statsrenter beveget seg relativt sideveis i går og den italienske tiårsrenten slapp unna med en oppgang på 3 basispunkter til 3,51%.

 

Les mer om oljeprisen, kronekursen, kjerneinflasjonen og renteutsiktene i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.