avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Inflasjonsmålet senket til 2 prosent

Moderator

SBF_6625_Aamdal-1728x1152.jpgInflasjonsmålet til Norges Bank er senket fra 2,5 prosent til 2 prosent. Les Kyrre Aamdals kommentar

 

 

Inflasjonsmålet til Norges Bank er senket fra 2,5 prosent til 2 prosent. Det kan styrke grunnlaget for høyere renter på kort sikt, mens langsiktig rente blir lavere.

 

DNB Markets' vurdering: Endringen i forskriften har ingen betydning for hvordan Norges Bank gjennomfører pengepolitikken. Endringene i forskriften kan tolkes som en oppdatering til den praksis som har utviklet seg over tid. Endringen i selve måltallet, 2 prosent, vil imidlertid kunne ha effekter på Norges Banks vurdering av renten. Den innebærer en risiko for at rentebanen på kort sikt blir løftet noe.

 

Vi tror imidlertid at utslaget blir lite og at sentralbanken heller oppfatter av avveiingen mellom for lav inflasjon og for høy kapasitetsutnyttelse/risiko for finansielle ubalanser fremstår som bedre enn før. På lengre sikt kan rentebanen bli lavere, men det avhenger av at det lavere inflasjonsmålet manifesterer seg i lavere inflasjonsforventninger. Vi tror fortsatt at det er mest sannsynlig at rentene settes opp i desember i år, men risikoen for en økning allerede i september har økt.

 

Teksten er et utdrag fra kommentaren til Kyrre Aaamdal i DNB Markets. Klikk her for å lese hele rapporten