avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Investorene trår vannet

Community Manager
Community Manager

Etter er par turbulente dager fikk vi en liten pust i bakken på fredag, med børsoppgang i både Asia og USA. Europeiske markeder endte imidlertid i minus for tredje dag på rad, og børsene i Asia faller igjen i dag. Det, kombinert med at nedsalget i Europa tiltok fredag ettermiddag, til tross for at børsene i USA da var på god vei opp, vitner om at stemningen blant investorer fortsatt er nokså forsiktig. Europeiske investorer turte ikke å gå fra jobb fredag og satse på at uroen var over for denne gang, og basert på hvordan børsene i Asia starter uken i dag gjorde de rett i det.
 
Renten på amerikanske 10-årige statsobligasjoner må ta en stor del av skylden for å ha trigget børsfallene forrige uke, etter å ha nådd en topp på 3,25% på tirsdag. Siden da har den gradvis falt, og handler nå på 3,15%. Dollaren og euroen er lite endret, og det samme er den japanske yenen. At rentene på trygge statsobligasjoner ikke har falt mer, og at gullprisene og såkalte trygge havner i valutamarkedene ikke har steget mer, vitner om begrenset kapitalflyt fra aksjemarkedene og risikable aktiva til tryggere investeringer. Det tyder på at investorer flest trår vannet, og selv om det er en uvilje mot å kjøpe seg inn igjen i aksjemarkedet etter fallene forrige uke, virker det også å være en uvilje mot å snu ryggen helt vekk. Mange sitter nok på gjerdet i påvente av tydeligere tegn på hvorvidt den snart ti år lange børsoppgangen fortsatt har bein å gå på. I så måte kan vi få noen svar denne uken, når rapporteringssesongen for tredje kvartal starter for fullt i USA. Hvorvidt selskapene leverer bedre vekst enn ventet, og hvorvidt de er positive med hensyn til fremtidsutsiktene, kan bli avgjørende for hvordan stemningen i markedene utvikler seg denne uken.  
 
Les mer om politiske begivenheter denne uken, EU, Brexit og rapporten om hvilke av USAs handelspartnere som bedriver valutakursmanipulasjon i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.