avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

It grows! Fortsatt sterkt globalt oppsving

Moderator

Den månedlige oppdateringen av Makroscore’en til DNB Markets viser at det globale økonomiske oppsvinget vedvarer, men at farten har avtatt noe de siste månedene.

 

 itgrows_uke47.gifUkens voksende graf viser at det globale økonomiske oppsvinget fortsatt er sterkt, men mørkere skyer truer på horisonten.

 

 

Sterk forbruksvekst og høye bedriftsordre bidro til å løfte scoren for USA, og indikerer at veksten i USA fortsetter over trend også i fjerde kvartal. I eurosonen ser oppsvinget ut til å fortsette med uforminsket kraft mot slutten av året, og scoren forblir nær et rekordhøyt nivå. Svakhetstegn i forbruksveksten, industriproduksjonen og bedriftsordrene her hjemme, bidro til at scoren for Norge ble nedrevidert, og tyder på vekst rundt trend. Tegn til omslag i det kinesiske boligmarkedet og svakere vekst i tungindustrien bidro til en nedrevidering av den kinesiske scoren.

 

- Dermed kan det se ut som om oppbremsingen vi har ventet i kinesisk økonomi, er i ferd med å materialisere seg. Det vil gi ringvirkninger til resten av verdensøkonomien. Verdt å merke seg, er også at det særlig er tillitsindeksene som trekker opp den globale scoren, mens «harde» data har blitt mindre positive de siste månedene, skriver analyseteamet i DNB Markets i en oppdatering.

 

Klikk her for å lese hele oppdateringen

 

Bakgrunn
Mot slutten av hver uke løfter DNB frem en aktuell graf som tar pulsen på finansmarkedene og/eller norsk og internasjonal økonomi. Grafene kan være relatert til forskjellige områder som aksjer, renter, valuta, råvarer eller økonomien - fellesnevneren er at grafen vokser.