avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

It grows! Oljeprisen har snittet på USD 60,3 per fat i Q4

Moderator

Ukens voksende graf viser utviklingen til oljeprisen (brent) fra starten av 2016 og frem til i dag. I første kvartal 2016 var gjennomsnittsprisen på 35,2 dollar per fat. Så langt i fjerde kvartal 2017 er gjennomsnittsprisen på USD 60,3 dollar per fat. Oppgangen er på hele 71 prosent.

 

itgrows_week48.gifUkens voksende graf viser utviklingen til oljeprisen (brent) fra starten av 2016 og frem til i dag (fredag 1. desember 2017)

   

Det har vært ekstra oppmerksomhet rundt oljeprisen denne uken i forbindelse med OPEC-møtet som ble arrangert torsdag 30. november. Akkurat som Torbjørn og konsensus i markedet ventet ble avtalen om produksjonsbegrensninger forlenget med nye ni måneder (ut 2018).

 

Analyseteamet til DNB Markets har i dag sendt ut en oppdatering til sine kunder hvor det går frem at de opprettholder oljepris-estimatet for 2018 på USD 60 dollar per fat.


Bakgrunn
Mot slutten av hver uke løfter DNB frem en aktuell graf som tar pulsen på finansmarkedene og/eller norsk og internasjonal økonomi. Grafene kan være relatert til forskjellige områder som aksjer, renter, valuta, råvarer eller økonomien - fellesnevneren er at grafen vokser.