avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Japan er tilbake, eller...?

Community Manager
Community Manager

«We can’t ignore Japan anymore» var beskjeden vi fikk i et møte med en fondsforvalter i Tokyo på vårens studietur til Asia. Veksten er på vei opp, inflasjonen er positiv men fortsatt lav, og markedet er rimelig verdsatt. Den perfekte miksen for en investor.
 
At optimismen er tilbake i Japan er det liten tvil om. Nær sagt alle vi møtte i Tokyo tegnet opp et oppmuntrende bilde av økonomien. Før første kvartal hadde økonomien sin lengste periode med vekst i verdiskapningen siden 1989. Selskapenes inntjening er historisk høy. Arbeidsmarkedet er strammere enn på flere tiår. Ledighetsraten har falt under 3 prosent, godt under «normalen». Det er nesten rekordmange stillingsutlysninger relativt til antallet jobbsøkere. Om noe taler det for videre ledighetsnedgang. Lønningene har begynt å krype oppover, som er bemerkelsesverdig for en økonomi som har det samme lønnsnivået i dag som på begynnelsen av 2000-tallet.
 

Les mer om Japan og aksjemarkedet  i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.