avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Kinesiske investeringer tar seg opp

Community Manager
Community Manager

I Kina forsøker myndighetene å motvirke de negative effektene av handelskrigen mot USA. Det er særlig de offentlige investeringene som tar seg opp. Ferske tall som kom i natt viser at investeringene steg med 4,6 prosent fra august i fjor til august i år – en oppgang i veksttakten fra 3,0 prosent i juli. Vi venter at investeringene vil ta seg betydelig mer opp i tiden fremover. For andre deler av kinesisk økonomi viser tallene en relativt stabil utvikling. Detaljhandelen steg med 9,0 prosent, hvilket var et par tideler mer enn i juli, men vareproduksjonen tiltok med 6,1 prosent i samme periode, nøyaktig som ventet. Men, disse tallene er det liten grunn til å legge vekt på, siden de ikke har greid å fange opp konjunktursvingningene i økonomien de seneste årene.  
 
Gårsdagens rentemøter bød på få overraskelser. ECB holdt som ventet både rentene og de kvantitative lettelsene uendret. Det var, som antatt på forhånd, heller ikke noe nytt i «guidingen» fra sentralbanken. Renten vil tidligst bli hevet etter sommeren neste år, mens kjøp av verdipapirer blir justert ned fra 30 mrd. euro per måned nå, til 15 mrd. per måned i fjerde kvartal, før de blir faset helt ut ved årsskiftet. Nivået på balansen blir deretter holdt stabil ved at papirer som går til forfall vil bli reinvestert.

 

Les mer om gårsdagens rentemøter, handelskrigen mellom USA og Kina, den skyhøye inflasjonen i Tyrkia, samt dagens amerikanske og svenske tall i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.