avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Krangel i Senatet tynger dollaren

Community Manager
Community Manager

Den amerikanske tiårige statsrenta har trukket videre opp med 5 basispunkter siden i går morges, til 2,63 prosent. Det er det høyeste nivået siden slutten av 2016. Samtidig har dollaren svekket seg på bred basis. EURUSD handles tett under 1,23.
 
Gårsdagens nøkkeltall kan neppe klandres for dollarsvekkelsen. Antall førstegangssøkere til ledighetstrygd falt til 220 000 i forrige uke, det laveste nivået på hele 45 år. Det peker mot solid sysselsettingsvekst i januar. Rett nok rapporterte industribedriftene i Philadelphia om litt svakere ordre denne måneden, men det er liten grunn til bekymring ettersom både nåtids- og fremtidsindeksen ennå er godt over normale nivåer.

 

Dollarsvekkelsen kan heller knyttes til gjeldstaksdebatten, som igjen raser. I går kveld, norsk tid, vedtok Representantenes Hus et lovforslag som sørger for finansiering av driften av statlige virksomheter fram til 16. februar. Neste stopp er Senatet. Her er konfliktnivået svært høyt for øyeblikket, på grunn av spørsmål om innlemmingen av et barneforsikringsprogram og innvandring i lovforslaget. Bråket i Senatet gjør markedet usikre på om politikerne vil lykkes med å komme til et vedtak innen tidsfristen i dag. I våre øyne er det all grunn til å vente at partene kommer til enighet, tross drama på veien dit. Ingen av dem vil sitte med ansvaret for en nedstengning i et viktig valgår.

 

Teksten er et utdrag fra morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.