avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Lavere reservekrav for kinesiske banker

Community Manager
Community Manager

PBOC reduserer reservekrav for kinesiske banker: Den kinesiske sentralbanken (PBOC) annonserte på søndag at den reduserer reservekravet for store og små banker med ett prosentpoeng til henholdsvis 15,5% og 13,5% (fra 15. oktober). Ifølge sentralbanken selv bidrar dette til å frigjøre reserver til en verdi av 750 mrd. yuan eller 109 mrd. dollar og er videre ment å lette finansielle vilkår for kinesiske bedrifter. Lettelsen i pengepolitikken kommer etter at den økonomiske veksten har vist tegn til å avta, med en svekkelse i industrien og lavere investeringsvekst. Samtidig er det et grep for å motvirke negative veksteffekter av de økte tollsatsene fra USA. Myndighetene, som en stund har vektlagt behovet for å redusere risikoen knyttet til finansielle ubalanser, virker nå mer opptatt av å holde veksten oppe. Økte infrastrukturinvesteringer og skattekutt vil også bidra til dette, og PBOC har rom til å redusere reservekravene ytterligere.
 
Aksjemarkedene i Kina åpner ned i morgentimene i dag og yuan svekker seg, tross lettelsene fra PBOC. Nedgangen i asiatiske aksjeindekser i dag kommer etter en nedgang i USA og Europa på fredag. Statsrentene i USA og Europa er på sin side stort sett opp noen basispunkter siden fredag morgen og den amerikanske tiårsrenten har steget med 4 basispunkter til 3,23%, i etterkant av en noe blandet, men fortsatt solid, arbeidsmarkedsrapport fra USA.
 

Les mer om arbeidsmarkedsrapporten for september, Statsbudsjettet for 2019 og ukens viktigste nøkkeltall i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.