avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

MPC Container Ships planlegger notering ved hovedlisten på Oslo Børs

Moderator

MPC Container Ships eier og drifter en flåte med 41 containerskip med fokus på feeder-segmentet fra 1.000 til 3.000 TEU (mål brukt for kapasitet i containertransport). Selskapet ble etablert i april 2017 og ledelsen har lang erfaring fra shippingindustrien.

 

MPC Container Ships er i dag notert på Merkur Market, men har mål om å noteres på hovedlisten ved Oslo Børs i løpet av januar 2018. Aksjen handles under tickeren MPCC-ME.

 

Constantin Baack, CEO i MPC Container Ships, presenterte selskapet på web-TV hos DNB Markets denne uken. Hele opptaket er tilgjengelig på innloggede sider. I denne videoen ser du noen av høydepunktene fra presentasjonen. Baack kommenterer blant annet strategien til selskapet, forventninger til utviklingen i skipsverdiene og hvorfor de planlegger notering på Oslo Børs.

 

 

Les mer om selskapet her

 

 

 

 

1 Kommentar
Moderator

SCFI-indeksen er opp 2,8 prosent denne uken grunnet positiv utvikling på containerrater ut i fra Shanghai. Fra forrige uke steg ratene 1,6 prosent på ruter mot Europa og 4,4 prosent på ruter til USA.

 

Markedet er i ferd med å legge bak seg det som historisk er den minst aktive delen av «vintersesongen». I følge shippingteamet til DNB Markets ligger det til rette for høyere aktivitet inn mot kinesisk nyttår i februar.

 

SCFI er hyppig brukt som referanseraten for conatainershipping og står for Shanghai Containerized Freight Index. Den reflekterer svingningene i spotmarkedet på fraktratene for containershipping fra Shanghai – verdens desidert største containerhavn.