avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Mot lavere Kina-vekst i 2018

Community Manager
Community Manager

I morgen slipper vi oppdaterte anslag for Norge og resten av verden for 2018. Et av landene som vi ikke gjør noe med denne runden er Kina. Den økonomiske veksten har vært solid i år, med vekst noe over 6 prosent, godt over hva veksten var i både 2015 og 2016. Dette er lavere enn myndighetene har rapport, men noe høyere enn hva vi anser som potensiell vekst. Til neste år venter vi en nedgang i vekstraten til rundt 5 prosent.

Oppsvinget i 2017 har vært nokså bredt basert. Investeringsveksten har tatt seg opp både for statsbedriftene og for private bedrifter. Førstnevnte skyldes etterdønninger fra stimulansene som myndighetene satte i gang i begynnelsen av 2016, mens sistnevnte skyldes en kombinasjon av stigende råvarepriser som har løftet investeringene i gruvesektoren, oppsving i utenrikshandelen som har gitt mer optimisme i deler av industrien, og ikke minst den friske veksten i salgene av nye boliger som har gitt økte boliginvesteringer.

 

Teksten er et uttdrag fra morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk her eller på bindersen for å lese hele rapporten.