avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Nedgang i kjerneprisveksten

Moderator

Mandag morgen offentliggjorde SSB inflasjonstallene for november. Tallene viste en nedgang i kjerneinflasjonen på en tidel til 1,0 prosent. Både vi og Norges Bank hadde anslått en oppgang til 1,3 prosent, mens konsensus var 1,2 prosent. Nedgangen skyldes blant annet volatile komponenter som flyreisepriser, men også matvareprisene utviklet seg svakere enn normalt. Fremover venter vi at svekkelsen av kronen kan bidra til å løfte importprisveksten, men effektene vil trolig gjøre seg synlig først til våren. Vi venter en gradvis sterkere krone fra starten av 2018 og moderat lønnsvekst, noe som er gjør utfordrende for Norges Bank å få inflasjonen opp til målet de nærmeste årene.


Kronen svekket seg markert på inflasjonstallene, og EURNOK er opp 0,7 prosent siden i går morges til 9,85, mens USDNOK er opp 0,8 prosent til 8,37. Ellers i valutamarkedet har den svenske kronen også svekket seg, med EURSEK opp 0,8 prosent til 10,0. Bevegelsen kom på nok et svakt signal fra det svenske boligmarkedet. I aksjemarkedene var det svak oppgang i USA, mens det var mer blandet på europeiske børser. Asiatiske markeder har falt i morgentimene i dag.

 

Teksten er et utdrag fra morgenrapporten til makro-analyseteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.