avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Norges beste på renter

Community Manager
Community Manager

Norges beste på renter

Svein Aage Aanes.jpgSvein Aage Aanes mottar prisen for beste renteforvalter.DNBs renteforvaltere er norgesmestere for fjerde år på rad. 8. mars ble de tildelt Morningstars prestisjefylte priser for beste renteforvalter og beste rentefond.

 

Renter og Valuta i DNB Asset Management ledes av Svein Aage Aanes. De forvalter DNBs norske og nordiske rentefond, inkludert høyrentefondet DNB High Yield. I denne avdelingen ligger også global renteforvaltning og valuta.

 

Prisen for beste rentefond får de for DNB Obligasjon, et fond som selges i personmarkedet med inngangsbillett på 100 kroner. Ansvarlig forvalter for fondet er Arne Mjelde. DNB Obligasjon investerer i rentebærende verdipapirer i det norske markedet.

 

Prestisjefylt

Morningstar er en ledende leverandør av uavhengig investeringsforskning i Nord-Amerika, Europa, Australia og Asia. Deres Morningstar Awards har høy status i fondsbransjen. Morningstar kombinerer kvantitativ scoring, med kvalitative vurderinger fra deres analytikerteam. Prisen er utviklet for å anerkjenne sterke resultater i året som gikk, men legger også vekt på hva som har foregått de siste fem årene.

 

- Vi er utrolig glade for å vinne disse prisene. Det betyr mye at en uavhengig aktør som Morningstar vurderer arbeidet vi gjør så positivt, sier Svein Aage Aanes.

 

Morningstar pris.jpgMorningstarprisen for beste rentef0nd og beste rentehus.

 Imponerende liste

De åtte renteforvalterne har innkassert Morningstars pris for beste renteforvalter hvert år siden 2015. Året før det, fikk de prisen for beste norske obligasjonsfond. Vi kan derfor trygt si at denne gjengen har en imponerende merittliste.  Aanes og hans team forvalter rundt 350 milliarder kroner og har i gjennomsnitt 25 års erfaring fra renteforvaltning. En stor del av pensjonen til det norske folk forvaltes her, gjennom både innskuddspensjon og ytelsespensjon. 

 

- Hvorfor er dere så gode? 

 

- Vi har et erfarent, stabilt team med dyktige folk, som har blitt ytterligere styrket de senere årene. Vi har ingen «black box» eller hemmelige triks. Suksessen skyldes en solid arbeidsprosess i bunnen, kombinert med evnen til å bruke informasjonen i markedene til å handle effektivt og billig, sier Aanes.

 

Renter_Bergen_1200.jpgRenteteamet med en imponerende trofésamling.

 

 

 

1 Kommentar
Bidragsyter

Gratulerer! 

Akkurat slik vi forventer, Svein Aage.