avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Norsk shoppefall, BoJ i søkelyset

Moderator

Den midlertidige enigheten i handelskonflikten mellom EU og USA onsdag fortsatte å løfte europeiske børser på fredag. Amerikanske børser ble på sin side dratt ned av teknologisektoren. Den norske krona handles litt svakere enn fredag morgen, med en EURNOK rundt 9,55 og USDNOK rundt 8,20. Dollaren har styrket seg litt mot de fleste valutaer, og særlig mot svenske kroner og kinesiske yuan. Dagens svenske BNP-statistikk kan gi bevegelser for krona i dag, mens euroen kan bli påvirket av foreløpige tyske inflasjonstall (ventet uendret på 2,1 prosent å/å i juli) og eurosonens sentimentindeks (ventet litt marginalt ned).
 
Ukens første norske nøkkeltall er allerede publisert, og viser at husholdningenes vareshopping falt betydelig mer enn forventet i juni. Detaljomsetningen falt med 2,9 prosent fra måneden før, og dermed ble maihoppet på 2,0 prosent mer enn reversert. Norges Bank får neppe panikk av dette, trenden er positiv, og varekonsumet i andre kvartal økte med 1,5 prosent etter fall i første kvartal.
 
Utover i uken får vi også en fersk rapport fra industriens innkjøpssjefer (DNB PMI, onsdag) og fra norske banker om utlåns- og lånevilje slik de opplever den (Norges Banks utlånsundersøkelse, torsdag). Fredag publiseres bruktboligstatistikk for juli måned. Etter en særdeles sterk snuoperasjon i prisene fra i vår roet det seg i juni. Nå spørs om dette kun var et hvileskjær, eller starten på en mer moderat prisutvikling. Vi holder en knapp på sistnevnte, blant annet som følge av regjeringens beslutning om å videreføre boliglånsforskriften og et økt tilbud av boliger.

 

Les mer i morgenrapporten fra makroteamet til DNB Markets ved å klikke her