avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Nye Trump-overskrifter og børsrekorder

Community Manager
Community Manager

Fred og fordragelighet rådet i finansmarkedene i går, til tross for overskriftene om Trumps kommentarer om dollaren og handelskonflikten med Kina. Det gjenstår å se om de siste Trump-relaterte overskriftene preller av på markedsaktørene i like stor grad i dag. I løpet av natten kom nemlig nyheten om at Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, har sagt seg skyldig i det som trolig blir ansett som ulovlige valgkampbidrag. Cohen skal på vegne av Trump ha betalt to kvinner for ikke å gå til pressen med historier om angivelige affærer i forkant av presidentvalget i 2016. Dette er dårlig nytt for Trump, både politisk og juridisk. En sittende president kan ikke tiltales for lovbrudd på samme måte som vanlige folk, men dersom lovbruddet han anklages for er tilstrekkelig alvorlig, øker det sjansen for at Kongressen reiser mistillitsforslag mot ham. Ettersom mellomvalget til Kongressen er bare 11 uker unna, og demokratene har en rimelig sjanse til å overta majoriteten i Representantenes hus, er ikke dette et helt utenkelig scenario. Avsløringene fra Cohen, som for øvrig kom samtidig som Trumps tidligere valgkampsjef, Paul Manafort, ble siktet for bedrageri og skatteunndragelse, er nok heller ikke positivt for den forestående valgkampen.
 
Når det første gang ble spekulert i et mulig mistillitsforslag mot Trump, 17. mai 2017, bidro det til børsfall og markedsuro. Med denne siste vendingen i Trump-sirkuset virker situasjonen hakket mer alvorlig enn den gjorde da, men i løpet av det drøye året som har gått har også markedet vent seg til at Trumps presidentskap er preget av kontroverser. Så langt virker investorene også nokså uanfektet, og børsene i Asia, med unntak av de innenlandske kinesiske, åpner stort sett i pluss i dag. Den japanske yenen, en typisk trygg havn i valutamarkedet, styrket seg noe da nyheten ble kjent, men har falt tilbake igjen de siste timene. Dollaren fortsetter å svekke seg noe mot euro, men bevegelsene er små.
 

Les mer om italiensk statsgjeld, rekorder i det amerikanske aksjemarkedet og dagens nøkkeltall i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.