avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Nye tolltrusler fra Trump

Community Manager
Community Manager

Stemningen i markedene har surnet ytterligere over natten, som følge av at handelskonflikten mellom USA og Kina trappes ytterligere opp. I en pressemelding sent i går kveld amerikansk tid varslet president Trump innføring av en 10 prosents tollsats på kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar om Kina ikke endrer sin «urettferdige praksis» innenfor teknologi og innovasjon, men i stedet gjør alvor av å innføre mottiltak mot USA (les om disse i gårsdagens morgenrapport). Trump legger til at om også denne tolløkningen blir møtt med kinesiske mottiltak (hvilket Kina allerede har bekreftet at vil skje) vil tollsatsen utvides til varer verdt ytterligere 200 milliarder dollar.
 
Frykten for en fullskala handelskrig mellom de to gigantene tynget allerede aksjemarkedene, som falt både i Europa og USA i går. Etter Trumps beskjed fortsetter nedturen i Asia i dag. Etterspørselen etter «trygge havner» har tiltatt, noe som blant annet har ført til en liten nedgang i lange statsrenter og en styrking av japansk yen og sveitserfrancen.

Les mer om ECBs bidrag til et betydelig eurofall, ECBs årlige pengepolitiske konferanse, det britiske pundet  og den norske krona i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.