avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Og tallet er … 400

Community Manager
Community Manager

Italienske tiårs statsrenter gjorde et stort byks i går, da de steg med rundt 15 basispunkter til 3,72 prosent. Oppgangen ble imidlertid kortvarig, og renten falt med mer enn 20 punkter til 3,48 prosent etter lunsj. Hva som drev nedgangen i rentene er litt usikkert, men vi tviler på at det er knyttet til gårsdagens uttalelser fra italienske politikere. Spreaden mot tyske renter, som bikket 300 punkter tidligere denne uken, har dermed falt til 293 basispunkter. Det betyr uansett at vi har litt å gå på før vi når det «kritiske nivået» for spreaden, som ifølge finansminister Giovanni Tria er 400 punkter. Ifølge Financial Times skal Tria i går ha sagt at italienske myndigheter da vil «ta grep» for å bedre de finansielle vilkårene. Noe forteller meg at markedene om ikke lenge kommer til å teste om finansministeren vil stå ved sitt ord.
 
Etter fire dager på rad med oppgang, falt den amerikanske tiårsrenten litt tilbake i går. I skrivende stund gir tiåringen en rente på 3,21 prosent, som er en nedgang på 4 punkter siden i går morges. Rentenedgangen smittet også over på dollaren, som har falt med 0,1 prosent handelsvektet. Det skyldes dels et løft i EURUSD, som har steget med 0,1 prosent til 1,151.

 

Les mer om styrking av pundet, Trumps kommentarer om Fed og utsiktene i amerikansk økonomi i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.