avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Oppjustering fra Norges Bank i sikte

Community Manager
Community Manager

I dag er duket for et mer spennende rentemøte enn på lenge. Riktignok er det fortsatt en stund til Norges Bank vil røre styringsrenten, men signalene om fremtidig renteutviklingen vil følges nøye. Forrige rentebane fra desember i fjor viste en sannsynlighetsovervekt for første renteheving i desember 2018. Siden den gang har norske nøkkeltall, med unntak av inflasjonen, i stor grad overrasket på oppsiden.

 

Tall fra Regionalt nettverk indikerte siste uke en annualisert vekstrate på nærmere 2,8 prosent det neste halvåret, godt over Norges Banks vekstanslag på 2,3 prosent for 2018. Tallene tillegges normalt stor vekt og taler for at Norges Bank vil løfte vekstanslagene. Sammen med økte renter ute, utflating i boligprisene og et videre fall i arbeidsledigheten taler mye for at dagens rentebane vil jekkes opp. Skuffende inflasjon og høyere pengemarkedspåslag vil imidlertid legge en demper på oppjusteringen.

 

Teksten er et utdrag fra morgenrapporten til makroanalyse-teamet i DNB Markets. Klikk på vedlegget (bindersen) for å lese hele rapporten.