avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Optimismen siger inn i markedene igjen

Community Manager
Community Manager

President Trump og Kim Jong Un har en date og har nå også en tid. Etter mye frem og tilbake er det nå bestemt at de skal møtes 12. juni kl 09 i Singapore. Trump kommer til møtet med tilbud om amerikanske investeringer i Nord-Korea dersom Kim Jong Un gir opp sitt atom- og rakettprogram. I Italia skal Senatet i dag stemme over den nye regjeringen, mens tidspunktet for avstemmingen i Underhuset ennå ikke er fastsatt. Femstjernersbevegelsen og Ligaen har imidlertid flertall i begge husene og det er ikke ventet at det oppstår noe problem med godkjenningen. Til tross for at regjeringspartiene har flertall, kan regjeringen møte store utfordringer fremover. Partilydigheten er ikke så stor og det er en betydelig avstand mellom regjeringspartiene i mange saker.
 
Det er uklart om disse politiske begivenhetene har hatt innvirkning på markedene, men aksjemarkedene både i Europa og USA viste oppgang i går. Lange italienske renter har falt, samtidig som de tyske har steget litt. Dermed har rentedifferansen mellom 10-årsrentene for disse landene kommet inn. Torsdag forrige uke var denne differansen notert til over 260 basispunkter, men falt hver dag etter dette og ligger nå nær 185 basispunkter. I valutamarkedet er euroen lite endret mot dollar det siste døgnet, mens EURNOK har falt med 0,4%.

 

Les mer om boligpristall for mai, PMI-indekser, japansk økonomi og den europeiske sentimentindeksen Sentix i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.