avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Pundstyrkelse og Nafta-fremgang

Community Manager
Community Manager

Små bevegelser i rente- og aksjemarkedene: Asiatiske aksjeindekser åpner litt blandet i dag, etter nok en dag med oppgang og nye rekorder i USA. Ti års statsrenter steg litt både i USA og Europa i går, med unntak av den italienske tiårsrenten som var ned 6 basispunkter til 3,13%. Oljeprisen fortsatte oppover i går og et fat nordsjøolje koster i skrivende stund 77,3 dollar.

Ellers styrket britiske pund seg markant i går med en nedgang USDGBP og EURGBP på henholdsvis 1,25% og 1,20%. Bevegelsen kom i etterkant av en uttalelse fra EUs sjefsforhandler i Brexit-forhandlingene, Michel Barnier. Han uttrykte at at EU var nære å tilby britene “a partnership with Britain such as has never been with any other third country”. Både Barnier og den tyske utenriksministeren Heiko Maas var imidlertid klare i går på at det ikke er mulig for UK å velge seg ut enkelte av de fire frihetene. Enten alle, eller ingen.
 
Nafta-forhandlingene fortsetter i dag og Trump har satt frist til fredag for Canada til å slutte seg til en ny avtale med USA og Mexico. Både USA og Canada virker nå mer optimistiske til å komme frem til en avtale enn de var i begynnelsen av uken. Noe av det Canada blir bedt om å slutte seg til er å fjerne en del av handelsavtalen som tidligere har hindret USA i å forfølge anti-dumping og anti-subsidie saker. Muligens vil Canada heller ønske å tilby USA å endre en regel som har blokkert eksport fra USA av en viss type melk som brukes i ost. I tillegg har USA foreslått en utvidelse av regler for opphavsrettigheter fra 50 til 75 år. Canada har i utgangspunktet ikke ønsket denne utvidelsen. Disse uenighetene virker imidlertid å være løsbare.

 

Les mer om valutamarkedene, detaljhandelstall, svekket norsk krone i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.